Begin van de zomer blijft lijn 12 net zo vaak rijden als nu

Het gaat om de buslijnen 12, 18, 31 en 371. Deze rijden in de eerste twee weken nog volgens de huidige dienstregeling naar Rijnsweerd en de campus. Ook ijn 28 blijft in de eerste twee weken van juli met dezelfde frequentie rijden, maar op deze lijn gaan langere bussen rijden om zo de vervoersvraag aan te kunnen.

Volgens U-OV woordvoerder Roesja Danek is hiertoe besloten na overleg met de partners op de campus. “Sommige opleidingen zitten begin juli nog in de afrondende fase. Bovendien werken er ook mensen in De Uithof. Zij gaan niet allemaal tegelijk op vakantie. We zagen in 2016 dat er in het begin van de vakantieperiode nog veel van de bussen gebruik werd gemaakt.”

In de zomerdienstregeling van 2016 was het onder andere te druk in de bussen op lijn 12. Op dit traject reden in de spits toen zes bussen per uur. Dit bleek in de eerste twee weken niet genoeg om de mensen netjes te vervoeren, staat in het nieuwe vervoerplan. 

Ook buslijnen 31 en 371 ook vanaf station Bilthoven en station Driebergen-Zeist bleven druk. Hier merkte de vervoerder vorig jaar dat er veel mensen uit de treinen overstappen op de bussen richting De Uithof. Daarom rijden ook deze bussen in de eerste twee weken van juli volgens de huidige dienstregeling.

De lijnen 27 vanuit Zuilen en 29 van De Meern naar De Uithof rijden niet in de zomerperiode. De tijden van lijn 287 van en naar Vianen zijn aangepast zodat deze beter aansluiten bij de tijden van lijn 63 richting Vianen en lijn 400 richting Oosterhout. Daarnaast rijdt deze bus in deze periode alleen tijdens de ochtend- en avondspits. Dit laatste geldt ook voor de bussen vanuit IJsselstein en Houten.

Het volledige schema staat in het vervoerplan van U-OV
 

Advertentie