Bestuursleden gaan uit de kleren

Vergeet de Pirelli-kalender, vergeet de Cosmo mannenkalender. In het kader van de Ragweek Utrecht zijn de bestuursleden van twaalf studieverenigingen uit de kleren gegaan voor een pikante kalender.

Net als vorig jaar laten bestuursleden van Utrechtse studieverenigingen zichzelf van hun meest sexy kant zien op de Sexy Besturenkalender. Het resultaat: veel bloot en weinig kleren. Met de verkoop van deze kalender zamelen de besturen geld in voor de goede doelen Make a Wish en Stichting Move.

De Ragweek is een jaarlijks terugkerende week waarin studie-, studenten- en sportverenigingen allerlei activiteiten organiseren om geld in te zamelen voor twee goede doelen. Niet alleen in Utrecht wordt de Ragweek gehouden, maar ook in Maastricht en Nijmegen.

Make a Wish vervult wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Denk aan wensen als: prinses zijn voor een dag, varen op een piratenschip of tijgers voeren. De stichting wil op deze manier kinderen weer even kind laten zijn, in plaats van patiënt.

Ook wil het Ragweekbestuur dit jaar een goed doel dicht bij huis helpen en kwam zo op Stichting Move. Stichting Move is in 2009 opgericht door sportvereniging Orca en zet zich in voor aandachtswijken in studentensteden. Met maatschappelijke projecten wil Stichting Move wijken leuker maken, jongeren laten sporten en mensen met elkaar in contact brengen.

Afgelopen jaar is er helaas minder geld opgehaald dan de jaren daarvoor, namelijk 6500 euro, vertelt Imke Kalisvaart, voorzitter van het bestuur Ragweek Utrecht. De jaren daarvoor was dat rond de 10.000. “Het zou mooi zijn als we dit jaar weer zo’n bedrag kunnen ophalen.”

De Ragweek vindt plaats van 6 t/m 13 maart op verschillende locaties in Utrecht. Aan de Ragweek doen 53 verenigingen mee. Een greep uit de activiteiten: een cocktailworkshop, pubquiz, borrels, live muziek, een flirtworkshop, casinoavond en natuurlijk een eindfeest. Gedurende deze week wordt Hofman Café omgedoopt tot RAGcafé. Het café doneert 20 cent van elk verkocht drankje aan de goede doelen.

De Sexy Besturenkalender, waarop de besturen van Alcmaeon, Awater, Atlas, AKT, SV Contact,  PAP, UHSK, Albion, Art, SGS, Incognito en Hucbald te zien zijn, is te koop voor 5 euro in de bestuurskamers van de betrokken verenigingen en tijdens festival Ragstock dat 5 maart in de Ekko gehouden wordt.

Like DUB op Facebook en maak kans op een van de drie kalenders die DUB gekocht heeft. Stuur voor 13 maart een mailtje (met je Facebooknaam) naar: prijsvraag@dub.uu.nl. De winnaars krijgen voor 15 maart bericht

Het bestuur van de Ragweek is nog op zoek naar bestuursleden voor volgend jaar.

Advertentie