Thermometer op 7,5 graden

Bewoners Casa Confetti heel weekend in de kou

"Het is hier 7,7 graden in huis. Ik heb het net nagekeken op de thermometer", zegt bewoner Laura. Zij zit op de vijftiende verdieping en beleefde samen met de bewoners van het kleurrijke studentencomplex een bijzonder koud weekend. De verwarming werkte de afgelopen tijd al slecht. De problemen zijn op donderdagochtend echt begonnen.

 

casa confetti

De SSH is meteen ingelicht en kondigde een spoedreparatie aan. Maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Eerst kwam er alleen nog maar koud water uit de kraan en van donderdagnacht tot vrijdagavond was er helemaal geen water beschikbaar. “We moesten water halen bij de universiteit”, zegt Laura. In de loop van het weekend is het warm water teruggekomen, maar de verwarming doet het nog altijd niet. 

De SSH zegt in een reactie dat de warmtevoorziening inderdaad nog niet optimaal functioneert en dat er hard gewerkt wordt aan een analyse van de problemen en een mogelijke oplossing. UPDATE 16.00 uur: Volgens de SSH zit het probleem in een verstopping van de leidingen. Daardoor hebben sommige studenten het koud en doet bij anderen de verwarming het goed of half goed. Er gaat maandag nog een mail naar alle bewoners om te ontdekken waar de verstoppingen zitten. Dan kan gericht gewerkt worden aan het vrij maken van de leidingen.

Problemen met Casa Confetti zijn niet nieuw. In 2016 hadden de bewoners te maken met een waterleiding die slecht functioneerde. Regelmatig zaten ze zonder water. Het kon gerepareerd worden, maar de oorzaken zijn nooit helemaal duidelijk geworden. In een brief kregen de bewoners te horen dat het probleem zat in de aanlevering van warm water via een ondergrondse leiding vanuit de energiecentrale van de universiteit naar de boilerruimte onder in het pand.  

 

Tags: ssh | casa confetti

Advertentie