Aan de Archimedeslaan hangt een spandoek als protest tegen de komst van de spaceboxen. Foto: Roos van Tongeren.

Bewoners willen komst spaceboxen via rechter dwarsbomen

Body: 

Bewoners van Rijnsweerd Zuid grijpen een laatste strohalm om de komst van 234 spaceboxen naar de Archimedeslaan te blokkeren. 

Bewoners van Rijnsweerd Zuid grijpen een laatste strohalm om de komst van 234 spaceboxen naar de Archimedeslaan te blokkeren. 

Ze hebben bij de bestuursrechter om een zogeheten 'voorlopige voorziening' gevraagd om te voorkomen dat de spaceboxen snel gebouwd kunnen worden op de parkeerplaats van de Archimedeslaan. Vorige week gaf de gemeente een vergunning het plaatsen van de spaceboxen op deze plek voor een duur van maximaal 9 jaar. Ook is er toestemming voor het kappen van 22 bomen.

De gemeenteraad van Utrecht ging al op 16 mei akkoord met de plaatsing van de spaceboxen. Tegen dit besluit zouden ongeveer 90 bezwaren zijn ingediend. De buurt vreest overlast en extra parkeerproblemen.

Met het afgeven van de bouwvergunning legt de gemeente de bezwaren van de bewoners naast zich neer. Een buurtbewoner noemt het in het Algemeen Dagblad/Utrechts Nieuwsblad "ongehoord" dat de 90 bezwaren ongegrond zijn verklaard. Bovendien vindt ze het bezwaarlijk dat de gemeente het toekomstige bouwterrein nu al heeft afgezet met betonnen blokken. "Daar kan niemand meer parkeren en al die auto's komen nu bij ons in de wijk. Mensen racen rond op zoek naar een plekje en dat is echt gevaarlijk."

Wanneer de spaceboxen op de Archimedeslaan komen te staan, is onduidelijk. De rechtsgang van de bewoners kan voor vertraging zorgen. Momenteel staat een deel van de spaceboxen op het KPN-terrein aan de Burgemeester Fockema Andreaelaan, de rest wacht in De Uithof op een nieuwe bestemming.

Facebook Twitter Whatsapp Mail