Bijna 900 fietswrakken verwijderd uit binnenstad

Al een pas-op-deze-fiets-wordt-verwijderd-label aan je tweewieler hangen? Of is je fiets spoorloos verdwenen? De gemeente heeft in de binnenstad van Utrecht 877 fietsen opgehaald en is nu wrakken in het stationsgebied aan het labelen.

De weesfietsenactie van de gemeente blijkt zeer succesvol. Tijdens de eerste actie in  augustus en september 2011  werden er 1374 fietsen verwijderd uit de binnenstad en rondom het station. Utrecht is overgegaan tot deze actie om parkeerplek vrij te maken.

Tijdens de tweede actie binnen de singels zijn de afgelopen week 877 fietsen verwijderd. Bijna 7600 tweewielers hadden 28 dagen eerder van de gemeente een blauw label gekregen. Is jouw fiets per abuis meegenomen? Dan is die de komende anderhalve week nog op te halen in het gemeentelijke depot aan de Kanaalweg 50. Kosten 12,50 euro.

De gemeente is nu mogelijke wrakken in het stationsgebied aan het voorzien van blauwe labels. Denk je dat jouw fiets er ook één heeft gekregen en wil je geen afscheid nemen van je stalen ros, zorg dan dat het label voor eind juni niet meer aan je stuur zit.

Advertentie