Books 4 Life Utrecht heropent in de UB binnenstad

Na twee jaar afwezigheid gaat Books 4 Life weer open in Utrecht. Deze keten verkoopt gedoneerde tweedehands boeken waarvan 90 procent van de opbrengst naar het goede doel gaat.

Tot 2011 was Books 4 Life Utrecht gevestigd in het pand van Joho aan de Sint Jacobsstraat. Toen de boekenwinkel gedwongen was te vertrekken in verband met ruimtegebrek zat er niets anders op dan tijdelijk te stoppen. Afgelopen oktober trad een nieuw bestuur aan om Books 4 Life Utrecht een nieuw leven in te blazen. In een vleugel van de UB aan de Wittevrouwenstraat is een leegstaande ruimte beschikbaar. Wie de binnenplaats oploopt zal vanaf oktober de winkel daar kunnen opmerken.

Books 4 Life is in 2005 opgericht in Tilburg. Intussen zijn er winkels in Groningen, Amsterdam, Maastricht, Eindhoven, Nijmegen en zelfs een in Oostenrijk. Door de verkoop van gedoneerde boeken wil Books 4 Life zo veel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. De ene helft van de opbrengst gaat naar Oxfam Novib en Amnesty International, voor de andere helft mag elke Books 4 Life-vestiging zelf een goede bestemming kiezen.

De vestigingen in Nederland halen zo’n 5.000 tot 15.000 euro per jaar op. Kan Books 4 Life in Utrecht na twee jaar afwezigheid ook zoveel verdienen? Voorzitter Olav Liedmeijer is optimistisch. “Ik heb hoge verwachtingen. De locatie is gunstig aangezien daar veel studenten zijn. Verder zullen we posters ophangen, flyeren en misschien kunnen we meedoen aan de culturele zondagen.” Met de vrijwilligers die in de winkel gaan staan zit het al goed. Zo’n 20 a 30 mensen hebben zich aangemeld.

De verwachting is dat de winkel in de eerste helft van oktober opent. Liedmeijer: “Ik heb net de sleutel, dus de ruimte moet nog een echte winkel worden. Op de hele korte termijn wordt het lastig, maar er komt te zijner tijd zeker een feestelijke opening.”

Wil je meer weten over Books 4 Life Utrecht? Kijk dan eens op www.books4lifeutrecht.nl, of stuur een email naar info@books4lifeutrecht.nl.

Advertentie