Brandweer en politie rukken uit voor kampvuurtje op dak Casa Confetti

Drie brandweerauto’s en twee politiewagens rukten woensdagavond uit voor een ‘woningbrand’ in Casa Confetti in De Uithof. Bij aankomst bleek het een klein kampvuurtje te zijn in één van de betonnen barbecues op het dakterras van het gebouw.

“Tien brandweermannen stonden ineens boven!” vertelt Floris, die samen met een vriendin wat hout aan het opstoken is. “We verveelden ons, dus we gingen een kampvuurtje maken in de betonnen barbecues. Dat doen we wel eens vaker.”

“Waarschijnlijk zag iemand van het Salamancapad dit vuur en dacht dat het een woning was”, vertelt zijn vriendin. “In plaats van dat ze de beveiligers van de UU erop afsturen, wordt gelijk de hele politie en brandweer uitgerukt.” “Ja, maar better safe than sorry”, zegt een kennis die net aan komt lopen.

De brandweer rukte rond 23.00 uur uit met twee normale auto’s en een wagen met een ladder. “We hoorden dat het op de elfde verdieping was”, verklaart een brandweerman. “Daar kunnen we niet komen zonder ladder.”

De schrik zat er bij sommige bewoners goed in. In januari 2012 was er een echte brand in de flat. Toen werd de hele flat ontruimd en was er bij veel woningen brandschade.

Advertentie