Colleges verplaatst en werkkamers afgesloten vanwege gevaarlijke schoorsteenpijpen

Pas tegen vijf uur woensdagavond verscheen een bericht op intranet met de mededeling dat een deel van de werkkamers donderdag op slot gaan. De universiteit wil het risico niet lopen dat de schoorstenen van het ketelhuis op een van de omliggende gebouwen zullen vallen. De pijpen blijken zo ver geërodeerd dat dit gevaar bestaat als er harde wind komt.

Al de hele week zijn er werkzaamheden aan het ketelhuis op het Leuvenplein. Het plein is afgezet voor auto’s en ook de fietsenstalling is dicht. De twee grote schoorsteenpijpen van het ketelhuis voldoen niet meer en moeten worden verwijderd.

Op woensdag is gebleken dat de pijpen minder stabiel zijn dan gedacht. Om die reden is besloten de werkzaamheden te versnellen. Op donderdag worden de pijpen gestut en op zaterdag zullen ze worden neergehaald.

Om geen risico te lopen met de veiligheid is woensdagmiddag besloten een deel van de colleges in het Ruppertgebouw te verplaatsen en ook een deel van de werkkamers af te sluiten voor medewerkers. Deze mensen zullen  een flexplek moeten zoeken.

Naar verwachting is begin volgende week de operatie achter de rug en kan iedereen weer in zijn eigen kamer terecht.

Advertentie