Constructie loopbrug Diergeneeskunde beschadigd na aanrijding

Body: 

De loopbrug van de faculteit Diergeneeskunde in De Uithof is woensdagochtend beschadigd geraakt nadat er een vrachtwagen met hefinstallatie tegenaan gereden is. De loopbrug en de weg daaronder zijn daardoor de komende tijd (gedeeltelijk) afgesloten totdat de constructie veilig is bevonden.

De klap van de aanrijding was woensdagochtend iets voor acht uur goed te horen in het gebouw van Diergeneeskunde, aldus het afdelingshoofd Arbo, Milieu, Huisvesting& Facilities Jenny Jongejan-Stam. Of dat iets zegt over de vaart waarmee de vrachtwagen tegen de brug tussen het Androclusgebouw en Nieuw Gildestein aanreed, durft ze niet te zeggen, maar "een flinke klap" noemt ze het wel. 

Dat was volgens Jongejan-Stam niet alleen te horen, maar is ook aan de brug te zien. "Je ziet de schade aan de onderkant van de loopbrug. Een deel van de dragende constructie is aan de wagen blijven hangen. Er ontbreekt dus een stukje." Aanleiding voor de constructeur van de aannemer om te adviseren de brug af te sluiten, omdat niet gegarandeerd kan worden dat de constructie veilig is. Daardoor is loopbrug sinds ongeveer half tien woensdagochtend niet meer in gebruik en mag autoverkeer niet onder het middenstuk door rijden. Het fiets- en voetpad vormen geen risico, omdat die niet onder het middelste brugdeel gesitueerd zijn. Om die reden rijden auto's over het fietspad en fietsers op de stoep. 

Naar verwachting wordt de brug in de loop van woensdagmiddag gestut. Dat is echter een tijdelijke oplossing. In verband met de feestdagen wordt er in januari gestart met het herstel van de brug waarvan de omvang nu nog niet duidelijk is. Tot dat moment staan er dag en nacht verkeersregelaars om de situatie in goede banen te leiden. Er wordt gezocht naar een alternatief zodat de verkeersregelaars niet nodig zijn en zij ook kerst kunnen vieren.

Facebook Twitter Whatsapp Mail