Halloumi en Falafel wil na de zomer weer beginnen

Crowdfundingsactie van start na uitbranden foodtruck

Falafel & Halloumi. Foto: DUB
De afgebrande foodtruck Halloumi en Falafel

Sinds vier jaar staat ‘Falafelman’ Eid Al-Hadad op het Utrecht Science Park met zijn foodtruck Halloumi en Falafel. Hij verkoopt vegetarische maaltijden uit Syrië, het land waar hij vandaan komt. 

Na een korte zomerstop was Eid op 20 juli bezig zijn foodtruck weer gereed te maken voor hongerige voorbijgangers, toen het verschrikkelijk misging. Wat er precies gebeurde weet Eid niet. “Ik stond in de keuken en het ging zo snel. Ik probeerde het vuur nog te doven maar dat lukte niet.” De zwarte rookpluimen waren vanaf de snelweg te zien. De brandweer begon direct bij aankomst te blussen maar het mocht niet baten. De foodtruck van Eid brandde volledig uit.

Tijdens het incident raakte Eid niet gewond, al scheelde het weinig. “Ik had bijna mijn handen en gezicht verbrand en voelde tintelingen over mijn hele lichaam.” De emotionele schade is wel enorm. “De foodtruck was mijn leven. Het was niet alleen mijn levensonderhoud, maar ook een plek waar ik mijn passie voor koken kon delen met anderen. Nu is dat weg. Het verlies is enorm.” 

Crowdfunding
Na de brand wendde Eid zich direct tot zijn verzekeraar. Hij bleek niet verzekerd voor het verlies van omzet, voor zijn personeel, en voor zijn voorraad. Alleen de auto was verzekerd. Tot op heden is het nog niet duidelijk hoeveel hij voor dat laatste terugkrijgt van de verzekering.

Om zijn foodtruck weer op te bouwen is Eid intussen begonnen met een crowdfundingsactie. “Jullie steun zal worden gebruikt voor de opstartkosten van mijn bedrijf, het aanvullen van de voorraad en het compenseren van de verloren omzet gedurende deze moeilijke tijd.” Onder zijn inzamelingsactie staan woorden van steun. “Hopelijk kunnen jullie snel weer van start, jullie wraps zijn echt amazing,” luidt een donateur. Een ander zegt: “Ik hoop dat we snel weer kunnen genieten van de heerlijke wraps.”

Positieve bijdrage
Het doel van Eid met zijn foodtruck op het Science Park is een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. “Ik vind het belangrijk om het milieu te helpen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen en te zorgen voor lekker, origineel én gezond eten.” Kunst en gezelligheid speelden ook een grote rol in Eids foodtruck, wat te zien was aan het ontwerp van de kraam. 

Doneer hier geld voor de inzamelingsactie van Eid.

Advertentie