In juni 2013 kon je boven op de parkeergarage naast de universiteitsbibliotheek in De Daktuin hangen.

De Daktuin blijft in 2014 langer open

Body: 

In de zomer van 2014 wordt het dak van de parkeergarage naast de UBU weer omgetoverd tot moestuin en dakterras. Nieuw is dat de Daktuin niet alleen in juni, maar ook in september open gaat.

In de zomer van 2014 wordt het dak van de parkeergarage naast de UBU weer omgetoverd tot moestuin en dakterras. Nieuw is dat de Daktuin niet alleen in juni, maar ook in september open gaat.

Dit jaar was De Daktuin alleen in juni open. Veel te kort, vonden velen. En daarom is het de bedoeling om de groene hangplek ook in september te openen. 

Loes Nijskens van SOON, het platform voor sociaal ondernemerschap dat het initiatief heeft genomen voor De Daktuin, houdt nog wel een kleine slag om de arm. “We hebben nog geen definitief groen licht van de UU om het dak van de parkeergarage weer te gebruiken. En we voeren nog gesprekken met partners voor sponsoring.”

De editie van 2013 beviel heel erg goed, zegt Nijskens. “We hebben zo veel enthousiaste reacties gekregen. Er zijn steeds meer partijen die hun naam willen verbinden aan De Daktuin.”

Van biologisch bier drinken tot yogaworkshops en muziekoptredens: in 2013 was er een heel gevarieerd programma in De Daktuin. Nijskens: “Dat soort dingen doen we ook volgend jaar. Maar we gaan geen kopie maken van 2013. We willen verrassen met iets nieuws. Wat dat is, horen jullie later.”

Het is de bedoeling dat De Daktuin de hele zomer open blijft, vertelt Nijskens. "Bijna alle activiteiten vinden plaats in juni en september, maar in de zomer willen we ook op een of andere manier blijven."

SOON zoekt momenteel nieuwe bestuursleden voor 2014. Er staan zeven vacatures op de site van De Daktuin. Goede ideeën voor De Daktuin 2014 zijn eveneens welkom, meldt Nijskens. “We zijn een communityproject. Iedereen met goede ideeën kan zich melden.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail