De Daktuin blijft dit jaar dicht

Chillen met een biertje terwijl je uitkijkt over De Uithof zit er dit jaar niet in voor studenten en medewerkers. Het terras van De Daktuin blijft gesloten.

De afgelopen drie jaar was De Daktuin in de zomermaanden een toevluchtsoord voor iedereen die de drukte op het universiteitsterrein even wilde ontvluchten. Bovenop de parkeergarage aan de Cambridgelaan konden ze bij mooi weer relaxen met een drankje en een snack.

Dit voorjaar wilde de studentenstichting voor sociaal ondernemerschap SOON, initiatiefnemer van De Daktuin, verhuizen om “het concept te verrijken”. Voor het eerst zou het terras neerstrijken bij het UMC Utrecht, op het grasveld voor het Hijmans van den Bergh-gebouw.

SOON-oprichter Robbert Maas: “Samen met het ziekenhuis hoopten we twee delen van het Science Park, ziekenhuis en universiteit, met elkaar te verbinden. Ook wilden we graag patiënten en andere bezoekers naar De Daktuin trekken.”

Op het laatste moment trok het UMC Utrecht zich terug. Een woordvoerder meldt: “Het idee was mooi, maar uiteindelijk moesten we toch tot de conclusie komen dat we niet voldoende mogelijkheden zagen om het evenement goed neer te zetten en te ondersteunen.”

Volgens Maas is het niet meer mogelijk om een alternatieve locatie te vinden. “We zijn natuurlijk meteen gaan informeren of we weer op de Cambridgelaan terecht konden. Maar de bovenste verdieping van de garage is de komende maanden hard nodig voor het parkeren van auto’s.”

De SOON-oprichter spreekt van een bittere pil. Hij wil binnenkort met de universiteit en andere partners in De Uithof om de tafel. Dit overleg moet gaan leiden tot een plan waarmee De Daktuin tenminste enkele jaren vooruit kan. “Deze tegenslag betekent absoluut niet het einde voor De Daktuin.”

De eerste zorg voor Maas is het vinden van een locatie voor een loods van 10 bij 5 meter waarin de bar, de banken, de stoelen en andere onderdelen van het terras zijn opgeslagen. “Als iemand nog een plek weet, dan hoop ik dat die persoon zich wil melden.”

In 2014 nam DUB een kijkje op de fijnste hangplek van De Uithof:

Advertentie