Doe mee aan het Utrechts Studentendictee op 3 mei

Op donderdag 3 mei 2018 is de vijfde editie van het Utrechts Studentendictee. De winnaar ontvangt een cheque van 500 euro. Het dictee wordt voorgelezen door zanger, regisseur en presentator Joris Linssen.

Het dictee is een initiatief van taleninstituut Babel in samenwerking met DUB en Trajectum en vindt voor het vijfde jaar op rij plaats. Het dictee is toegankelijk voor Utrechtse studenten (Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht) en begint om 19.00 uur in de aula van het Academiegebouw.

De student met de minste fouten wint niet alleen de eeuwige roem, maar ook een cheque van 500 euro. Afgelopen jaar won Catharina de Viet, bachelorstudent Kunstgeschiedenis en Rechten, de prijs.

Net als afgelopen jaren doet er ook een groep prominenten mee aan het dictee. Zij strijden voor de eer. De vraag is natuurlijk of de best scorende student beter spelt dan de best spellende prominent. Tijdens de vorige editie maakten de studenten in de aula van het academiegebouw gemiddeld 36 fouten, 4 meer dan een jaar eerder. De winnares, Catharina de Viet, wist het dictee te winnen met 15 fouten. Bij de prominenten won de taalkundige Sterre Leufkens met 17 fouten.

Joris Linssen
Het dictee wordt dit jaar voorgelezen door zanger, regisseur en presentator Joris Linssen. Oorspronkelijk komt Linssen uit Nijmegen maar toen hij Geschiedenis ging studeren aan de Universiteit Utrecht is hij naar Utrecht gekomen, waar hij nu nog steeds woont. Hij verwierf lokale bekendheid met zijn band Ome Cor, zijn liefde voor Mexicaanse muziek en zijn band Caramba. Landelijk is hij vooral bekend geworden door zijn rol in het televisieprogramma Hello Goodbye

Aanmelden
Studenten kunnen zich vanaf vandaag via de website van Babel inschrijven voor het dictee. Meld je ook aan voor het Facebook-evenement van het dictee.