Dorresteijn, Prak en Hooge kandidaten ‘Docent van het Jaar’

Van links naar rechts: Dorresteijn, Prak en Hooge.

Adriaan Dorresteijn (rechten), Maarten Prak (geschiedenis) en Ignace Hooge (psychologie) zijn de genomineerden voor de Docentprijs 2013-2014. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse UU-onderwijsfestijn ‘de Onderwijsparade’ op 6 maart in het Academiegebouw.

De drie docenten zijn voorgedragen door de studieverenigingen van hun opleidingen: JSVU, UHSK en Alcmaeon. Een jury vond de dossiers van deze verenigingen over hun favoriete docent de beste van 21 inzendingen.

De studievereniging Sociale Wetenschappen Alcmaeon was ook succesvol met een voordracht in de categorie ‘Jong Docenttalent van het Jaar’. Deze prijs is bedoeld voor docenten met minder dan 5 jaar ervaring als universitair docent. Psychologiedocent Lot Sternheim is een van de genomineerden, naast Marc van Mil (docent Biomedische Wetenschappen, voordracht Mebiose) en Feike Dietz (docent Nederlands, voordracht Awater). Tien studieverenigingen hadden een jonge docent voorgedragen voor de prijs.

De winnende docenten worden op 6 maart bekendgemaakt, maar officieel gelauwerd tijdens de Diesviering op 26 maart in de Domkerk. De Docent van het Jaar ontvangt een wisseltrofee en een geldbedrag van 500O euro, het Jong Docenttalent van het Jaar krijgt 3000 euro. De verenigingen die verantwoordelijk zijn voor de voordracht van een winnende docent krijgen elk 1000 euro.

Advertentie