Dromen op De Sterren, bewoners maken rapvideo

In de drie minuten en veertig seconden durende video rappen Sterrenbewoners Koen van de Berg, Jordy Kroeze en Tijmen de Rooy onder de naam ‘RZN’ over feesten, vrouwen, tomos brommers en Annie M.G. Schmidt. Met deze clip gaan de jongens de ‘Bakkerboyz’ van de IBB achterna, die eerder ook al een videoclip uitbrachten met daarin een hoofdrol voor het studentencomplex waar ze wonen. 

Het creatieve brein achter het nummer Dromen heet Joost van Vlimmeren (aka ‘Gastgebruiker'), die de master Business Geography heeft gevolgd. Als producer had hij eerder al een aantal (niet uitgebrachte) nummers opgenomen met Koen. Oorspronkelijk waren ze van plan om samen nog wat extra materiaal op te nemen, tot Jordy en Tijmen besloten om ook mee te gaan doen. Dit resulteerde in het ontstaan van RZN, een naam die volgens de jongens verschillende betekenissen heeft. "Van Roken Zonder Nicotine tot Resultaatgericht Zonder Nonsense.”

Joost: “Ik maak al jaren muziek en draai veel op huis- en studiefeestjes. Tegelijkertijd kom ik vaak op de Sterren, hoewel ik er zelf niet woon. Wat ik heel  relaxed vindt aan de Sterren is dat er altijd wel iets gedaan wordt. Je bent altijd bezig en er gebeurt iedere dag weer iets anders. We hebben geprobeerd om dat op een creatieve manier vast te leggen.”

Uiteindelijk heeft het drie avonden plus een volle dag gekost om al het benodigde beeld- en geluidsmateriaal op te nemen.

Reacties
Volgens de jongens zijn het nummer en de clip goed ontvangen door hun omgeving. Jordy: "Tot nu toe zijn de reacties heel goed. Ik heb vooral positieve dingen gehoord en nog weinig negatiefs gezien. Dat vind ik erg leuk.”

Tijmen, die vanwege de typerende kleur van zijn haardos luistert naar de artiestennaam Ginger Ale: "Je kan aan het nummer en de clip ook zien dat we gewoon heel veel lol hebben bij het opnemen. Het maakt mij helemaal niet uit wie het ziet, zolang mijn vrienden het maar mooi vinden.”

Op het moment van schrijven heeft de video ruim 2000 views op YouTube. Het nummer is inmiddels ook op Spotify te beluisteren en voor de serieuze fans zelfs te koop in de iTunes Store.

Toekomst
Na het produceren van deze eerste videoclip hebben de jongens de smaak te pakken gekregen. Het volgende doel is om nog vijf extra nummers uit te brengen en deze vervolgens op een album te bundelen. Bovendien kunnen de jongens van RZN binnenkort op versterking rekenen. Jordy: “We gaan nog zeker even door. Een van onze vrienden, Sandrulu, zit op dit moment in Suriname op schrijverskamp. Als hij terug is gaan we hem ook even introduceren.”

 

Tags: de sterren | muziek

Advertentie