DUB start mobiele site

DUB is nu ook makkelijk te lezen op mobiele telefoons. Onze nieuwe mobiele site is speciaal gemaakt voor kleine smartphoneschermen.

Met de mobiele site willen we de leeservaring van smartphonelezers verbeteren. Bovendien is deze beter toegesneden op touchscreenbediening. In plaats van de gewone site (met alle toeters en bellen) krijgen zij nu een mobiele site die slechts één kolom breed is.

Het laatste nieuws staat op de mobiele site (omgekeerd) chronologisch onder elkaar. En dat geldt ook voor alle opinies en columnbijdragen. Via het menu kan de bezoeker gericht de tabbladen, video's, cartoons en 3hoog-strips bekijken.

Om de mobiele site te gebruiken hoef je als DUB-bezoeker niets te doen. Het systeem herkent automatisch of je een mobiele telefoon gebruikt, en leidt je vervolgens naar de mobiele site. Als je op je mobiele telefoon via Twitter, Facebook of de nieuwsbrief een DUB-artikel opent, dan kom je automatisch in de mobiele omgeving.

Wil je desondanks gewoon de desktop-omgeving, dan is er onderaan elke mobiele pagina de optie om die te kiezen. Wie DUB bezoekt vanaf een laptop of een vaste computer, krijgt de standaard de “gewone” DUB-site te zien. Tablets krijgen ook vooralsnog de desktopsite.

De mobiele site is vormgevingstechnisch een stuk minimalistischer dan de desktopsite. Toch biedt de mobiele site bijna alles wat de desktopsite heeft. Ook mobiel is het mogelijk een comment te plaatsen. Het enige dat mobiel niet kan, is iets plaatsen op de Podium-pagina.

De mobiele site is ontwikkeld door Site2Mobile, een jong bedrijfje dat in 2012 is opgericht door vier oud-studenten en momenteel wordt ondersteund door UtrechtINC.

De DUB-redactie hoort graag of de nieuwe site bevalt. Of niet bevalt. Plaats een comment als je een opmerking hebt. 

Advertentie