Een treinstation in De Uithof? D66 wil onderzoeken of het kan

D66 Provincie Utrecht pleit voor een onderzoek naar de mogelijkheid van een treinstation in De Uithof. Dat schrijft de partij in haar verkiezingsprogramma.

Over drie jaar moet een tram gaan rijden tussen Utrecht Centraal en De Uithof. Maar dat is niet genoeg om de alsmaar groeiende stroom studenten en medewerkers naar De Uithof te vervoeren, vindt D66. In het provinciale verkiezingsprogramma doet de partij het voorstel om te kijken of de bereikbaarheid van Utrecht-Oost met een treinstation verder verbeterd kan worden.

D66 ziet mogelijkheden voor een “intercitystation” dat gerealiseerd kan worden middels een aftakking van de spoorlijn Utrecht-Amersfoort naar station Utrecht Lunetten. 

Het idee voor een treinstation in De Uithof is niet nieuw. Oud-GVU-directeur Piet Brouwer pleitte er in 2009 voor in de gemeenteraad, toen die raad nog moest besluiten of er een Uithoftram zou komen. Brouwer zag toen mogelijkheden voor een spoor tussen Bunnik en Bilthoven, met een tussenstop in De Uithof. Ook UU-geograaf Ton van Rietbergen is altijd een warm pleitbezorger voor een treinstation in De Uithof geweest.

D66 en VVD gaan aan kop in de meest recente peiling voor de Provinciale Statenverkiezingen. De verkiezingen vinden aanstaande woensdag plaats, tezamen met de waterschapsverkiezingen.

Advertentie