Een zesde plaats voor Utrecht Inc. in Europese ranglijst bedrijfsincubators

Utrecht Inc. heeft een zesde plaats op de UBI-Index 2015 bemachtigd, dit werd dinsdag 27 oktober bekend gemaakt in Turijn. De UBI-Index is een ranglijst voor de beste universitaire incubators van Europa.

Bedrijfsincubators uit heel Europa konden deelnemen door hun resultaten door te geven aan UBI, een toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van bedrijfsincubatie. Dit jaar hebben er 117 incubators deelgenomen.

Het is opvallend dat er dit jaar twee Nederlandse bedrijfsincubators op de ranglijst staan. Van geen enkel ander deelnemend land stond er meer dan één incubator op de lijst. Naast Utrecht Inc. staat ook YES!Delft in de top tien, zij behaalden de vierde plaats. YES!Delft stond vorig jaar op nummer negen, Utrecht Inc. is een nieuwkomer op de lijst.

Elina Schäfer van Utrecht Inc. was in Turijn om de bekendmaking bij te wonen en is blij met de uitkomst. “Dit betekent dat we op de goede weg zitten en het is een teken voor ondernemers dat ze bij een goede partij zijn aangesloten. Ook hebben we tijdens de uitreiking in Turijn contacten kunnen leggen met andere incubators en nagedacht over hoe we samen meer een platform kunnen vormen."

Utrecht Inc. richt zich voornamelijk op hightech startups met als focus gezondheid, klimaat en educatie. Sinds 2009 hebben ze 135 startups ondersteund. Het succes is volgens Schäfer onder meer te danken aan de sterke community van Utrecht Inc. “Iedereen helpt elkaar en er wordt veel informatie uitgewisseld.”

Zowel Utrecht Inc. als YES!Delft maken door hun hoge notering kans om in de UBI Global lijst opgenomen te worden. Deze wordt op woensdag 25 november bekend gemaakt.

 

Tags: utrecht inc.

Advertentie