Enquête bevestigt: betere supermarkt in De Uithof zeer gewenst

Bewoners en bezoekers van De Uithof zijn ontevreden over de voorzieningen op het universiteitscomplex. Vooral het gebrek aan een goede supermarkt is een probleem. Dat zeggen de woonbesturen van De Uithof op basis van een onderzoek. 

Uithofbewoners blijken grote behoefte te hebben aan een grotere en goedkopere supermarkt, concluderen de woonbesturen naar aanleiding van het onderzoek dat werd verricht in opdracht van de Universiteit Utrecht, Utrecht Science Park, SSH, Wijkbureau Oost en de woonbesturen van de grote studentenflats. 

Van de ondervraagden zegt 87 procent het ontbreken van een goede supermarkt in De Uithof uitermate hinderlijk te vinden. Er is momenteel een Spar, maar die zou te klein en te duur zijn. Als er een nieuwe supermarkt zou komen dan zegt 98 procent van de bewoners en 60 procent van de bezoekers van De Uithof er gebruik van te gaan maken.

De woonbesturen presenteerden deze cijfers afgelopen donderdag bij een bezoek van de gemeenteraad aan De Uithof. Het onderzoek naar de wensen van bewoners en bezoekers van het universiteitsterrein is nog niet afgerond. Dat duurt nog een half jaar. Bij de ontmoeting met de gemeenteraadsleden maakte de woonbesturen de eerste resultaten bekend.

Behalve aan een goede supermarkt blijken bewoners behoefte te hebben aan een park of groenvoorziening om in te studeren. Als er zo'n plek komt, zou 60 procent van de ondervraagden daarvan gebruik maken. Ook een betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer was een item: 73 procent geeft aan het belangrijk te vinden dat bussen ’s avonds langer naar De Uithof rijden.

Er is overigens niet alleen ontevredenheid. De kwaliteit van de kamers scoort erg goed met een rapportcijfer van 7.8.  

De gebrekkige leefbaarheid in De Uithof is sinds enkele jaren een veelbesproken onderwerp. In 2013 deden studentenunie Vidius samen met de Jonge Socialisten en met steun van de Utrechtse PvdA ook onderzoek naar de voorzieningen in De Uithof. Uit dit onderzoek bleek eveneens dat een nieuwe supermarkt erg gewild was. Eerder gaf supermarkt Hoogvliet al aan een supermarkt in De Uithof te willen openen.

Het aantal bewoners in De Uithof is sinds 2007 bijna verdubbeld en stijgt in 2015 naar 2600. De ambitie is om uiteindelijk 4000 mensen te huisvesten op het universiteitsterrein.

Advertentie