Eva Standaert is winnaar 3Hoog-Valentijnswedstrijd

De 3Hoog van deze week is geschreven door Eva Standaert, winnares van de 3Hoog-Valentijnswedstrijd die DUB heeft georganiseerd.

De opdracht om bij een aantal tekstloze foto’s tekst te bedenken, bleek geen makkelijke opgave. 3Hoog-maker Ype Driessen had daar in een eerder artikel al voor gewaarschuwd. “Ik schrijf bijna altijd eerst de teksten, en maak later de foto’s. Omgekeerd is lastiger, dus ik snap dat het een flinke uitdaging is.”

Toch is een aantal lezers de uitdaging aangegaan. Driessen koos uit de inzendingen de bijdrage van Eva Standaert als winnaar. "Bij dit scenario sluiten alle teksten mooi aan op de gezichtsuitdrukkingen van de personages. Vooral in plaatje drie werkt dat heel komisch, bij de plotselinge omslag van romantisch proza naar expliciete teksten. De uitsmijter ‘een filter voor analoge spam’ vind ik echt een goede vondst. En ik heb nog bonuspunten toegekend voor het gebruik van het Reviaanse woord ‘roede’."

Op de DUB-site is vandaag de winnende strip te zien. Driessen laat weten dat hij heel positief is over de kwaliteit van de inzendingen. Om die reden heeft hij nog drie ingezonden teksten tot een strip verwerkt. Alle strips zijn te zien op onze Facebookpagina.

Advertentie