Festival deBeschaving mag wedstrijd Oranje niet uitzenden

Festival deBeschaving krijgt geen toestemming om de tweede helft van de WK-wedstrijd tegen Costa Rica op een groot scherm te vertonen. Om 23.00 uur moet het festival stoppen van de gemeente.

De gemeente wil de vergunning voor het festival niet verlengen omdat er onvoldoende politiecapaciteit beschikbaar is. Dat betekent dat het festival in de Botanische Tuinen het publiek om 23.00 uur naar huis moet sturen. Een integrale uitzending op een groot scherm van de kwartfinale tegen Costa Rica, zoals de organisatoren wilden, is daardoor niet mogelijk.

Na de gewonnen wedstrijd tegen Mexico brak bij de festivalorganisatie de paniek uit. “Ik had een hele slechte avond gisteren”, zei organisator Andre Baars maandag in Achtuurjournaal. Als het festival geen toestemming zou krijgen om de voetbalwedstrijd te vertonen dan zou dat de “doodsteek” voor zijn festival zijn. 

De festivalorganisatie houdt hoop. Enkele politieke partijen zouden momenteel druk uitoefenen zodat de gemeente alsnog toestemming verleent om langer door te gaan dan 23.00 uur.

Voetbalnieuws: in verband met veiligheidsoverwegingen mogen we van de gemeente de wedstrijd niet uitzenden. Daar zijn we kapot van.

— deBeschaving (@deBeschaving) 2 juli 2014

Er wordt politieke druk uitgeoefend, we geven niet op, maar voor nu is dit de status. Als er iets verandert horen jullie het van ons.

— deBeschaving (@deBeschaving) 2 juli 2014

Vanwege de voetbalwedstrijd is de programmering al wel aangepast. Het optreden van Blaudzun op het hoofdpodium is vervroegd van 22.00 uur (wanneer de WK-wedstrijd begint) naar 20.45 uur, en ook elders in de programmering zijn wijzigingen. 

Advertentie