Fietseigenaren goed op de hoogte van fietswrakkenactie UU

Dit jaar werden er minder wrak- en weesfietsen weggehaald tijdens de jaarlijkse opruimactie door de UU. De actie ging zondag 9 oktober van start en op maandag 31 oktober werden alle fietsen met een label verwijderd.

De UU houdt ieder jaar na de zomer een opruimactie van wrak- en weesfietsen. Deze verlaten fietsen houden soms maandenlang een plek bezet in de fietsenstalling die andere mensen nodig hebben voor fietsen die wél gebruikt worden. Door de weesfietsen op te ruimen, komt er weer stallingsruimte vrij.

Ruim 1400 fietsen kregen dit jaar een label van Fietspunt BV. Vorig jaar waren dit er een stuk meer, namelijk ruim 1700 stalen rossen. In totaal zijn 330 fietsen verwijderd, de eigenaren van deze fietsen hadden het gele label niet van de fiets gehaald. Mocht je nu één van deze 330 zijn en je fiets graag terug willen, dat heb je tot 25 november de kans je fiets op te halen bij Fietspunt BV. Vorig jaar werden er 434 fietsen opgehaald

Je moet dan wel 12,50 euro aan stallingskosten betalen plus een geldig identiteitsbewijs en je fietssleutel mee nemen.

Tussen 2012 en 2016 zijn meer dan 5600 fietsen gelabeld, ruim 1800 hiervan zijn verwijderd en slechts 21 fietsen zijn opgehaald. Wat gebeurt er met de overige 1779? Fietsen die in het depot blijven staan worden gerecycled of verkocht.

Hoeveel fietseigenaren dit jaar hun fiets komen ophalen is nog onbekend, begin december weet de Universiteit hier meer over. In 2015 werden er 5 fietsen opgehaald na de opruimactie.

Advertentie