Geen vervolging voor busongeluk UIT 2011

Body: 

Justitie gaat niemand strafrechtelijk vervolgen voor het busongeluk dat plaatsvond tijdens de UIT van 2011. Wel is er "onzorgvuldig en onvoorzichtig" gehandeld.

Justitie gaat niemand strafrechtelijk vervolgen voor het busongeluk dat plaatsvond tijdens de UIT van 2011. Wel is er "onzorgvuldig en onvoorzichtig" gehandeld.

Het Openbaar Ministerie meldt dat verschillende partijen wel iets te verwijten valt, maar niet in die mate dat strafrechtelijke vervolging op zijn plaats is. Volgens het OM leidde een opeenstapeling van onzorgvuldig en onvoorzichtig gedrag ertoe dat drie meisjes gewond raakten toen een open dubbeldekkerbus van studentenhockeyvereniging Rinoceros onder een viaduct doorreed.

Het OM: “Het busverhuurbedrijf kan het verwijt worden gemaakt dat het de chauffeur onvoldoende heeft geïnstrueerd en de bus heeft laten rijden buiten de parade. De buschauffeur heeft onzorgvuldig gehandeld door niet te (laten) controleren of de situatie veilig was voordat hij onder het viaduct door reed. De vereniging valt te verwijten dat zij onvoldoende veiligheidsmaatregelen hebben getroffen en onvoldoende toezicht hebben gehouden. Daarnaast is het zo dat als de meisjes op de stoelen hadden gezeten, dit ongeluk niet had kunnen gebeuren.”

Een van de drie meisjes raakte ernstig gewond bij het ongeluk en ondervindt hier nog altijd de gevolgen van. De vader van het meisje is teleurgesteld in de beslissing van het OM, zegt hij in AD Utrechts Nieuwsblad. “Mijn dochter heeft de bus niet bestuurd. De chauffeur, wiens beroep het is om een bus te besturen, had nooit onder het viaduct mogen doorrijden.”

Facebook Twitter Whatsapp Mail