Grote wateroverlast op Leuvenlaan

Foto Mark Snoek

Door het springen van een hoofdwaterleiding bij P5 stroomde enorm veel water naar de Leuvenlaan. De universiteit heeft meteen de hulpdiensten ingeschakeld en de directe omgeving ontruimd. Door de wateroverlast ontstonden er gaten in de weg. Eén auto is weggezakt en moest uit het gat getakeld worden.

De waterleiding is op dit moment afgesloten. Hierdoor is er geen watervoorziening in een aantal panden in de nabijheid van de Leuvenlaan. Het gaat om het Educatorium, het Ruppertgebouw, het David de Wiedgebouw, het Kruytgebouw, het Bloembergengebouw en het Bestuursgebouw. Ook de sprinklerinstallaties werken niet. De panden hoeven nog niet ontruimd te worden. Volgens woordvoerder Maarten Post wordt er extra gesurveilleerd in het kader van de brandveiligheid omdat de sprinklers niet werken.

Onderzoekers die onderzoeksinstallaties hebben aangesloten op het drinkwaternet hebben het verzoek gekregen de installaties te controleren.

Rond 10.30 lijkt Vitens het lek gedicht te hebben en kan de de druk geleidelijk weer terugkomen. Daarna zal gekeken worden of op korte termijn de waterleiding weer aangezet kan worden.

Advertentie