Hans Wiegel directeur Olympos

Groot nieuws voor de medewerkers van Olympos: Hans Wiegel had maandag zijn eerste werkdag als interim-directeur van het sportcentrum. Nee, niet dé Hans Wiegel, maar een voormalig gemeentesecretaris van Baarn en Houten.

Wiegels taak is duidelijk: om Olympos financieel gezond te maken, stelt hij een nieuwe visie op. Het sportcentrum verkeert al jaren in zwaar weer. Het centrum komt jaarlijks 250.000 euro tekort en kan het maximaal een jaar uitzingen.

Het bestuur van Mesa Cosa, de stichting die Olympos beheert, nam onlangs afscheid van directeur Jules Vereecken. De stichting vond hem niet de juiste persoon om Olympos naar een rustig vaarwater te leiden. Wiegel (foto) plaveit de komende maanden de weg voor een nieuwe directeur.

Het Mesa Cosa-bestuur voerde met meerdere kandidaten een gesprek en koos voor Wiegel vanwege zijn bedrevenheid in veranderingsprocessen. In de gemeente Houten, waar Wiegel van 2006 tot 2013 werkte, leidde hij een grote bezuinigingsoperatie. Dat deed hij eerder ook in de gemeente Baarn.

De nieuwe interim heeft geen specifieke ervaring met studentensport of het leiden van een sportcentrum, wel heeft hij ervaring met het in de lucht houden van gemeentelijke sportaccommodaties. “Het belangrijkste is dat hij gewend is om te werken in een krachtenveld waarin verschillende partijen te opereren”, zegt Mesa Cosa-voorzitter Bart Kessels.

Volgens zijn Linkedin-profiel is Wiegel “een professionele adviseur en manager met creativiteit en humor die in staat is dynamiek te brengen, maar ook rust en vertrouwen.” Wiegel werkt drie dagen in de week aan zijn klus bij Olympos en moet deze uiterlijk in mei van dit jaar afronden. 

Advertentie