Hema Uithof wordt broodjeszaak

De Hema in De Uithof heeft zijn deuren gesloten en wordt de komende dagen verbouwd tot broodjeszaak. Eigenaar Binneveld zoekt een nieuwe locatie waar ruimte is voor een grotere Hema.

De Hema, die begin dit jaar heropende met een nieuw non-food assortiment, sluit nu toch de deuren. De verkoop van de non-food artikelen liep niet zo goed als verwacht. Daarbij komt, volgens ondernemer Erwin Binneveld die ook eigenaar van de Spar is, dat een Hema “beter werkt op een grotere locatie. De locatie in De Uithof was te klein om het Hema-gevoel over te brengen.”

Science Park Utrecht, Hema en Binneveld willen graag een nieuwe locatie voor de winkel vinden in De Uithof. Deze moet ongeveer 150 tot 200 vierkante meters groot zijn - de zogenaamde NS-vorm. In een filiaal van die grootte kan een veel groter assortiment opgezet worden, met onder andere kleding, huishoudelijke producten, cosmetica en natuurlijk ook eten.

‘Eat Out’ is de naam van de broodjeszaak, die aanstaande maandag in het oude pand van de Hema zal openen. In deze zaak zullen de succesfactoren van de Hema blijven. Zo zal het broodje rookworst vervangen worden door een broodje Unox, zullen er hotdogs verkrijgbaar zijn en kun je daar ook nog terecht voor verschillende broodjes en salades. De prijzen zullen ongeveer gelijk blijven en ook zal er wekelijks een ‘meal deal’ verkocht worden.

In Eat Out zullen zitplaatsen komen, voorzien van stopcontacten, zodat studenten daar onder het genot van wat eten en drinken kunnen werken.

Voor wie zich afvraagt, waar hij nu zijn non-food artikelen moet scoren: deze blijven dichtbij.  Spar bekijkt de komende weken aan welke non-food artikelen de meeste behoefte is en die zullen in het Spar-assortiment geïntroduceerd worden.

 

Advertentie