Het is dringen bij inschrijving verenigingen

De UVSV zit dinsdagmiddag al vol, de roeiverenigingen gaan loten en christelijke vereniging NSU had al meer dan 100 geïnteresseerden voor de UIT begon. De tweede dag van de UIT staat in het teken van het werven van nieuwe leden.

Op het Janskerkhof, dat altijd veel UIT-lopers trekt, worden veel inschrijvingen gedaan. UVSV zit op dinsdagmiddag rond twee uur al vol. Dat betekent dat 320 studenten zich hebben ingeschreven. “Je kan je nog wel op de reservelijst inschrijven”, vertelt een UVSV’er. “De eerste twintig maken ook kans om nog lid te worden vanwege uitval.”

Ook bij het USC gaat het goed met 100 inschrijvingen. “Wij hebben geen maximaal aantal leden, we hebben een groot pand. Gemiddeld schrijven 250 mensen zich in”, zo zegt een USC’er.

De roeiverenigingen hebben een stand op het Janskerkhof. Orca en Triton trekken zo’n 700 aanmeldingen. “We mogen er maar 250 aannemen, dus wij loten”, vertelt Diede van Orca.

“Honderd mensen worden geloot op basis van sportverleden en de combinatie van lengte en gewicht, dat is belangrijk voor het roeien. Bij de overige 150 kijken we niet naar fysieke vermogens.” Bij Triton wordt er op een vergelijkbare manier geloot. “Alleen heb ik het idee dat ze ook naar de pasfoto’s kijken”, zegt Diede. “Voor roeien ga je naar Orca, voor vrouwen naar Triton!” grapt hij. Overigens is dat volgens Triton absoluut niet waar. Bart van Triton zegt met een knipoog: "Misschien zijn ze een beetje jaloers op onze mooie vrouwen."

Aida en Iris lopen allebei de UIT. Iris wil graag bij Triton lid worden. “De loting is wel vervelend, maar ik doe op dinsdag al mee. Als ik dan word uitgeloot, kan ik op woensdag en donderdag ook nog proberen.” Aida wil graag bij SPIN lid worden, waar ook al een loting is. “Dat vind ik wel vervelend. Misschien ga ik het ook wel bij Triton proberen, want ik wil wel graag lid worden!”

De kleinere verenigingen komen niet snel aan hun maximale aantal, maar hebben al wel inschrijvingen. Anteros, de vereniging voor homoseksuelen die vijf jaar bestaat, heeft drie inschrijvingen. “Niet echt veel, maar we verwachten wel meer inschrijvingen. Je kan het hele jaar lid worden bij ons”, aldus Yvette van Anteros. “Vorig jaar hebben we 33 inschrijvingen gehaald.”

Bij SSR-NU zitten ze met 15 leden nog niet aan hun streefgetal. Dat is 40. De Navigators, de andere christelijke vereniging, hebben er meer. NSU had al meer dan honderd geïnteresseerden vóórdat de UIT begon. “We hebben verenigingen in 15 steden. Veel mensen kennen ons dus al,” zegt een lid.

Bij UMTC en Unitas houden ze het aantal inschrijvingen geheim, ook de leden zelf weten het niet. “Zo blijven we gemotiveerd om een leuke UIT neer te zetten”, aldus een UMTC’er. Bij het UMTC zijn 100 plekken, 40 voor mannen en 60 voor vrouwen. Bij Unitas weten ze zelfs niet hoe veel plekken er zijn.

Advertentie