Het is nog even wachten op verkeersborden ‘Utrecht Science Park’

Foto: Harry Fluks van Harrys wegnummers

Het is al anderhalf jaar geleden dat de gemeenteraad groen licht gaf om de naam van de wijk De Uithof definitief te veranderen in Utrecht Science Park. Daarmee zouden ook de borden op het wegennet worden vervangen.

Het Stadsblad ging op onderzoek uit waarom het vervangen van de borden zo lang op zich laat wachten. Het huis-aan-huisblad schrijft dat voor het hoofdwegennet betekent dat 45 aanduidingen ‘De Uithof’ vervangen moeten worden door zo’n 35 vermeldingen ‘Science Park’. Marc van Toor, voorlichter van Rijkswaterstaat, laat weten dat zo’n vervanging complexer is dan een 1 op 1 vervanging. Eerst moet bekend zijn welke borden nodig zijn. Daarbij moet bijvoorbeeld een oplossing worden gevonden voor de richtlijn van Rijkswaterstaat die zegt dat niet-Nederlandse aanduidingen nooit bovenaan mogen staan. Dit moet toch gebeuren bij de afrit van de A28.

Van Toor verwacht dat de goedkeuring binnenkort rond zal zijn. Daarna zal een planning gemaakt worden. “Daarbij moeten we kijken hoe we de nieuwste ideeën over bewegwijzering meenemen, wat precies de plannen zijn rond de ring Utrecht en wanneer je het best een weg kan afsluiten om de bewegwijzering aan te passen. Als de borden binnenkort nog eens aangepast moeten worden, kun je maar beter even wachten. Het is immers een behoorlijke operatie.”

Advertentie