Europees zaalhockeykampioen Nederland met in het midden keeper Alexandra Heerbaart, geheel links op de voorste rij Kiki van Wijk met naast haar Lisanne de Lange. Foto KNHB/ Frank Uijlenbroek

Hockeysucces voor UU-studenten

Drie Utrechtse studenten zijn dit weekeinde Europees kampioen geworden met het Nederlandse dameszaalhockeyteam. In de finale werd Polen met 6-2 verslagen.

Economiestudente Alexandra Heerbaart (keeper) en de twee rechtenstudenten Lisanne de Lange en Kiki van Wijk maakten deel uit van de winnende selectie. Nederland verdedigde in Wit-Rusland de titel.

Vorig jaar veroverde Nederland in Duitsland al de wereldtitel, dankzij een winnende treffer van de Utrechtse psychologiestudent Laurien Leurink. Toen was keepster Alexandra Heerbaart ook al van de partij.