Hoe zero is de footprint van de kunstenaars op de campus?

zero footprint campus
zero footprint campus

Op de Genèvelaan van het Eductorium richting de Basket staat al enige tijd een houten paviljoen van het Department of Search. Het is de thuisbasis van 12 kunstenaars die het afgelopen jaar onderzoek hebben gedaan in De Uithof. Zij zochten contact met wetenschappers, studenten en medewerkers. Hun thema: kunnen we een Zero Footprint Campus creëren? Zo werd er onderzoek gedaan naar het opwekken van energie met menselijke spierkracht, het verspreiden van water zonder plastic flesjes, het inzetten van sinasappelschillen als schoonmaakmiddel en de rijkdom van schapenwol.

In de maand juni zijn de meeste kunstprojecten te zien bij het houten paviljoen, op het voor de gelegenheid omgedoopte Genèveplein. Maar ook elders in De Uithof zijn werken te zien, zoals de boomhutten van de Franse kunstenaar Laurent Tixador in de Botanische Tuinen, de Spacekeet van Roel Roscam Abbing en de Future Observatory van Maarten Vanden Eynde in de Sterrentoren op het Leuvenplein. Het project wordt aangevoerd door de kunstenaars Melle Smets, die daar op DUB over schreef en Cynthia Hathaway. 

DUB nam een kijkje bij de preview-opening en vroeg de aanwezigen naar hun eigen schoenmaat. Wat voor tips hebben zij om te komen tot een Zero Footprint?

 

 

 

Advertentie