Huisjesmelker Amsterdam stuurt advocaat op SP-jongeren af

Fotograaf Ernst van Deursen via Creative Commons

Soner Sari werd in februari uitgeroepen tot huisjesmelker van het jaar. Hij is eigenaar van studentencomplex HiCondo in Amsterdam Zuidoost. Volgens de jongeren van de Socialistische Partij weigert Sari zijn panden fatsoenlijk op te leveren, doet hij nauwelijks aan onderhoud en bedreigt en intimideert hij zijn huurders. 

De Amsterdamse zakenman was op z’n zacht Rood staat dat de gebeurtenissen volgens hem “uit de daadwerkelijke context zijn gehaald” en dat “onbenullige feiten worden opgeblazen”. Rood zou aan “scoringsdrift” lijden.

Zwartboek
De SP-jongeren zijn het daar niet mee eens. Voorzitter Merel Stoop: “De juryleden van de verkiezing zijn tot hun oordeel gekomen op basis van een uitgebreid zwartboek met foto’s en verklaringen van huurders. De enige mensen die hier het recht hebben om kwaad te zijn, zijn de gedupeerde huurders.”

Om deze reden overhandigt Rood hem nu opnieuw een prijs: de Gouden Huilebalk. “Hij laat zijn huurders creperen en intimideert ze zelfs, maar als wij dan samen met de huurders in opstand komen, stuurt hij zijn advocaat op ons af”, reageert Stoop. “Het lijkt wel de wereld op zijn kop.”

Excuses
Het is niet de eerste keer dat de jongerenpartij het aan de stok krijgt met een ‘huisjesmelker van het jaar’. In 2010 deed de Groningse huisbaas Wim Bulten aangifte wegens smaad en moest Rood excuses aanbieden: een aantal van de klachten bleek niet waar te zijn.  

Tags: huisbaas

Advertentie