Iconische Woo-portier Fred Prang overleden

Fred Prang krijgt een steeg naar zich genoemd. Foto: Woolloomooloo

Dat meldt de senaat van het Utrechtsch Studenten Corps in een rouwbericht op hun website. De vereniging neemt een symbolische rouwperiode aan tot 8 april, omdat de sociëteit en Woolloomooloo nu al gesloten zijn in verband met het coronavirus. Vanaf 2 tot en met 5 april is er voor de sociëteit van het corps een gedenkplaats voor Fred waar bloemen geleg kunnen worden die later op het graf van Fred gelegd. Er is ook een digitaal condoleanceregister geopend.

Fred overleed vermoedelijk aan gezondheidscomplicaties. In 2014 belandde hij noodgedwongen in de ziektewet en aan Quote vertelde hij dat hij onder andere hartpoblemen, een schildklierprobleem en zes auto-imuunziektes waaronder bloedziekte ITP heeft (gehad). Aan DUB vertelde hij in 2017: "Elke keer als ik naar het ziekenhuis ga, zeggen ze dat ik nog maar zeven dagen te leven heb. In 1994 zeiden ze al dat ik zou komen te overlijden, maar ik heb een engeltje op mijn schouder."

Datzelfde jaar ging Fred op 64-jarige leeftijd met pensioen en was er een groot afscheidsfeest waar heel Utrecht welkom was. DUB interviewde hem toen over zijn roerige jaren aan de deur van Hare Majesteits Eerste Discobar. Voor zijn deurbeleid en inzet voor de veiligheid in de Utrechtse horeca heeft Fred in 2004 een koninklijke onderscheiding gekregen. Met zijn benoeming tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau kreeg hij ook de bijnaam ‘Hare Majesteits Eerste Ridder’.


Fred met Toon Zwezerijnen in 1974. De donkere plek in Fred's gebit is van het gouden sterretje dat hij van zijn eerste verdiensten in de Woo had laten plaatsen. (uit: 'Woolloomooloo: de eerste vijftig jaar')

Advertentie