Ingmar Heytze schrijft gedicht over Utrecht Science Park voor vertrekkende directeur

Voormalig stadsdichter Ingmar Heytze schreef een gedicht over het Utrecht Science Park. Het was een afscheidscadeau voor Floris de Gelder, die vertrekt als directeur van de stichting Utrecht Science Park (USP).

Floris de Gelder gaf vijf jaar lang als directeur gezicht aan de stichting Utrecht Science Park. De stichting USP moet zorgen voor een grotere internationale reputatie en meer levendigheid. Ook maakt de stichting zich sterk voor een betere toegankelijkheid van De Uithof. Floris de Gelder legde dat recent nog uit in een DUB-video over fileleed

Met zijn enthousiasme lukte het De Gelder om leven in de brouwerij te krijgen, zo bleek tijdens zijn afscheid op dinsdag 20 december. Hij zorgde voor activiteiten als De daktuin en het kunstenaarsproject Zero Footprint waarbij duurzaamheid een belangrijk leidmotief vormt. Ook is hij verantwoordelijk voor de komst van technologische, vaak op medisch gebied gespecialiseerde bedrijven en start-ups. Door het organiseren van activiteiten bracht hij de bewonersgroepen bij elkaar.  Zijn bevlogenheid is niet onopgemerkt gebleven. Commissaris van de Koning Willibrord van Beek overhandigde De Gelder de erepenning van de Provincie Utrecht.

Het meest bijzondere cadeau was een gedicht van Ingmar Heytze. “Geen lofdicht”, zei Heytze, “Maar een gedicht over dit gebied waar hij als bezoeker zeer regelmatig langskomt.” Eerder schreef de UU-alumnus Algemene Letteren al een gedicht over De Daktuin in opdracht van stichting USP. Het gedicht krijgt een plek in het kantoor van het USP aan de Heidelberglaan.

Tags: poezie

Advertentie