Journalistiek Windesheim krijgt herkansing

Onderwijskeurmeester NVAO geeft de Hogeschool Windesheim de kans om haar opleiding journalistiek weer op het vereiste niveau te brengen. De verbeterplannen wekken voldoende vertrouwen.

Windesheim schrijft vanochtend in een persbericht dat de NVAO het herstelplan voor de journalistiekopleiding “ingrijpend en grondig” vindt. Een woordvoerder van de NVAO laat weten dat dit klopt, maar dat de formele goedkeuring pas vanmiddag volgt, als het ook het bestuur van de NVAO akkoord gaat.

De opleiding zal volgens de NVAO-woordvoerder in september 2012 moeten aantonen dat het bachelor-niveau van de jongste lichting afgestudeerden verbeterd is ten opzichte van vorig jaar. Is dat niet het geval, dan zal de NVAO de staatssecretaris adviseren om de opleiding alsnog te sluiten.

Zijn de afstudeerwerken in september wel aan de maat, dan mag de opleiding zich in 2013 opnieuw laten keuren om accreditatie te krijgen voor de gebruikelijke periode van zes jaar.

Eind vorig jaar oordeelden deskundigen in opdracht van de NVAO dat het eindniveau van de Zwolse journalistiekopleiding onvoldoende was. Uit onderzoek dat Windesheim vervolgens zelf deed, bleek dat een kwart van het afstudeerwerk onder de maat was. Minstens 86 van de 360 afgestudeerden hadden de afgelopen twee jaar geen diploma mogen krijgen. 

Advertentie