Kaj Hendriks gaat door tot Tokio 2020

Tritonroeier Kaj Hendriks blijft de komende vier jaar actief als toproeier. Hendriks won met de Holland Acht brons in Rio de Janeiro.

In een interview op de studentensite van de UU zegt Hendriks: ”Ik wil door naar Tokio 2020: ik blijf roeien op dit niveau uitdagend vinden, zeker nu het hoogste podium niet gehaald is.”

De Tritonvedette die vorige week 29 jaar werd, hervat komende maand zijn geneeskundestudie. Hij gaat coschappen lopen voor zijn master en denkt aan een vervolgopleiding tot algemeen militair arts. Maar in de aanloop naar de volgende Olympische Spelen zal hij zijn studie weer op een iets lager pitje zetten, zo kondigt hij aan.

Over het roeitoernooi in Rio zegt Hendriks: “Ik ben tevreden over het feit dat we ondanks een mindere start van het toernooi wel een Olympische medaille hebben gewonnen, maar nog wat teleurgesteld over de finale zelf. Wij hebben altijd kunnen vertrouwen op een goede eindsprint, en juist in die eindsprint zijn de Duitsers ons nog gepasseerd.”

Een andere Utrechtse Olympiër, Claudia Belderbos (31), kondigde wel haar afscheid aan. Zij gaat fietsreizen door Toscane organiseren. Vanavond vertelt zij in het programma Namen en Rugnummers van RTV Utrecht over deze beslissing.

Advertentie