Geen aanhoudingen

Klimaatbezetting Wageningen Universiteit beëindigd door politie

Campus Wageningen Universiteit. Foto: DUB
Campus Wageningen Universiteit. Foto: DUB

Zo’n twintig actievoerders hielden sinds maandagochtend het balkon en de gang bezet van een gebouw waar colleges plaatsvonden, schrijft nieuwsmedium Resource. Ze eisten dat de universiteit de banden met de fossiele industrie verbreekt.

Rond half een ’s nachts waren er nog vijftien activisten over. Hun werd gevraagd het gebouw te verlaten, meldt NOS. Een deel is naar buiten zijn gesleept door de politie en dat zou volgens de actiegroep End Fossil WUR ‘disproportioneel gewelddadig’ zijn gebeurd. Niemand is aangehouden.

Banden
Het bestuur schrijft in een verklaring dat het maandag meermaals gesproken heeft met de demonstranten. De uitnodiging om na de bezetting in gesprek te blijven, zou zijn afgeslagen door de activisten.

Wageningen Universiteit is overigens al jaren een van de meest duurzame hogeronderwijsinstellingen volgens de SustainaBul-ranglijst, die deze week weer verschijnt.

Reeks
De Wageningse klimaatactie is de laatste in een reeks die eerder werd aangekondigd. Ook bij de Universiteit van Amsterdam, Universiteit Utrecht, TU Delft, TU Eindhoven, Erasmus Universiteit Rotterdam en Hogeschool Van Hall Larenstein waren bezettingen.

Advertentie