Koepel studentensport weg uit Utrecht

De vertegenwoordiger van sportende studenten in Nederland, Stichting Studentensport Nederland (SSN), verlaat sportcentrum Olympos in De Uithof. De studentensportkoepel vertrekt per 1 december naar de campus van de Rotterdamse Erasmus Universiteit.

De stichting, die ruim 110.000 sportende studenten vertegenwoordigt, was sinds begin 2010 gehuisvest op het Utrechtse universiteitscomplex. Vanuit een kantoor in sportcentrum Olympos organiseerde SSN grote studentensportevenementen, zoals het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. Vanaf eind dit jaar tot minstens eind 2017 gebeurt dat vanuit een nieuw onderkomen in het Erasmus Sport Center op campus Woudestein, liet de stichting woensdag weten

Volgens voorzitter Jacco Verduijn is de huur die de stichting in Rotterdam gaat betalen voor haar kantoorruimte fors lager dan wat ze nu betaalt in Utrecht. Maar minstens zo belangrijk vindt hij de grote ambitie op het gebied van de studentensport die de Rotterdamse universiteit uitstraalt. “Rotterdam timmert echt aan de weg.”

Verduijn benadrukt dat ook in Utrecht goede stappen worden gezet om de studentensport te versterken. “Maar we hebben een afweging moeten maken. Op dit moment is een verhuizing naar Rotterdam het beste voor de stichting.”

De centrale positie van Utrecht was voor SSN ooit een belangrijke reden om voor een locatie bij de UU te kiezen. Verduijn relativeert dat Utrechtse voordeel nu. “Onze mensen en onze gasten komen vanuit heel Nederland. Misschien dat Utrecht CS goed bereikbaar is voor iedereen, maar als je naar Olympos moet, ben je uiteindelijk toch nog best lang onderweg.” 

Tags: sport

Advertentie