Komende maanden enorme toename testritten Uithoflijn

Foto DUB

Dit staat in een brief die wethouder Lot van Hooijdonk donderdag 12 september naar de gemeenteraad heeft gestuurd. Door storingen op de trambaan was het niet verantwoord in juli of augustus te beginnen met het vervoeren van mensen van het Centraal Station naar De Uithof. Dat werd begin juli al bekend gemaakt. Eerder meldden we ook al dat de Uithoflijn niet meteen op volle sterkte zou gaan rijden.

In de brief van de wethouder staat eenzelfde verhaal voor december. Een groot deel van de technische storingen zijn verholpen, schrijft ze, maar er zijn nog te veel problemen om de tram  direct twaalf keer per uur te laten rijden.

Nu de meeste technische problemen toch zijn opgelost, wordt de frequentie flink opgevoerd. De komende maanden zal het aantal testritten daarom flink toenemen. Deels om de baan te testen, deels om het publiek bewust te maken van de tram op het traject. Behalve de frequentie, zal ook vaker gereden worden met dubbele tramstellen.

Van Hooijdonk spreekt in de brief niet over de veiligheid op de route. In de bijgevoegde kwartaalrapportage van de Uithoflijn staat daar wel heel kort iets over. Onder de noemer ‘klachten’ wordt de ‘gepercipieerde veiligheid van de kruisingen met de trambaan langs de Weg tot de Wetenschap en de Heidelberglaan’ genoemd. Er worden extra maatregelen beloofd.

Tags: verkeer | tram

Advertentie