Liveblog code oranje Universiteit Utrecht

Einde liveblog

9.20 Niet alle gebouwen van de universiteit gingen gisteren dicht. Het Academiegebouw bleef open onder andere zodat alle promoties gewoon door konden gaan. "We konden de promovendi niet teleurstellen", aldus het Bureau Pedel die de begeleiding van promoties, oraties en andere academische plechtigheden verzorgt.  Om 16.15 uur promoveerde Jacques Munnecom met het proefschrift: De solohoornisten van het Koninklijk Concertgebouworkest 1888-2017   Geschiedenis - tradities - instrumentarium - speelwijze. En om 18.00 uur promoveerde Gül Tuçaltan met het proefschrift: Metabolic Urbanization of Waste in Ankara: A Governance Perspective. 

6.59 Goedemorgen, hoopte je dat je vandaag nog een dagje sneeuwvrij had? Dan moeten we je teleurstellen. De UU meldde zojuist dat de activiteiten vandaag weer doorgaan. Geen sneeuwvrij meer dus. 

19.58 Universiteit zegt op Twitter te verwachten dat onderwijs dinsdag gewoon doorgaat. Duidelijkheid daarover komt dinsdagochtend. De UU zal om 7.30u via Twitter en de website informatie geven.

18.08 En in de Uithof blijven ze ook niet achter.

 

A post shared by Elianne (@elianneeeeee) on

17.07 Wat ze op de IBB kunnen, dat kunnen ze in Tuindorp-West ook.

 

A post shared by LMC (@tiemensuijk) on

17.00 Studenten van het Geneeskunde-vak Stofwisseling 1 die denken morgen ook een dagje thuis te blijven hebben het mis. Ze krijgen alvast een waarschuwing via de mail. "Vooralsnog ziet het er naar uit dat de overlast morgen beperkt zal zijn tot wat gladheid. In overleg is besloten geen vrijstelling te geven voor de verplichte werkgroep van morgen. Als je toch tegen onoverkomelijke (reis)obstakels aanloopt, meld je afwezigheid dan bij je docent, bij mij en bij je groepsgenoten. Geef daarbij ook details (welke bus/trein rijdt er niet, etc.)."

16.45 Het Academiegebouw in de sneeuw.

16.20 Bij het IBB vindt een sneeuwballen gevecht plaats. Er staan verschillende sneeuwmannen en studenten werpen ballen tegen de ramen van de eenheden om te kijken wie er thuis is.

16.06 Ook de Radboud Universiteit adviseert studenten en medewekers naar huis te gaan. "Het college van bestuur van de Radboud Universiteit roept iedereen die nog niet op de campus is, maar wel plannen had om te komen, NIET naar de universiteit te komen. Studenten die al op de campus zijn verzoeken we naar huis te gaan. Er geldt voor vandaag geen verplichting om onderwijs te volgen. Het is belangrijk vertrek niet uit te stellen in verband met de voorspelde verslechterende weersomstandigheden in de loop van de avond. We verwachten dat, gezien de huidige weersomstandigheden, morgen het onderwijs gewoon weer van start gaat. Mocht code rood dinsdag nog van kracht zijn, dan blijft het huidige advies om niet naar de campus te komen gehandhaafd." 

15.51 "Coming home earlier today", schrijft een studente bij deze foto van de University campus in de sneeuw.

15.50 Het College van Bestuur van de Universiteit Twente besluit de aanbevelingen van het KNMI en Rijkswaterstaat te volgen. Dat betekent dat de colleges van 15.45 niet doorgaan. Medewekers en studenten worden geadviseerd om naar huis te gaan. Tentamens vinden wel doorgang tot uiterlijk kwart voor vijf.

15.49 Wat sneeuwvrij met Nederlanders doet? Hele gekke dingen zag een Russische studente in de Uithof.

 

A post shared by Anastasia (@nastya_utrecht) on

15.42 UU-hoogleraar Max Rietkerk filosofeert ook nog een keer over de afgegeven code rood.

15.30 Als je als student niet op college hoeft te verschijnen, dan is dat ook best leuk om te weten. Rechtenstudent Tess Meerding is niet echt te spreken over de communicatie. Zij stond voor niets bij de UB, terwijl ze de website nog gecheckt had.

14.57 Bijna twintig minuten later en student Thijs is nog niet thuis. Geen reden voor paniek. Hij, studenten en medewerkers van USBO drinken een biertje in de Poort.

14.40 Student Thijs mag dan toch naar huis. Als we over twintig minuten niets horen van hem dan ligt hij in de gracht. Wie slaat er dan alarm?

14.37 Bij de Universiteit Tilburg zijn er vanaf 15.30 uur geen tentamens meer. "We willen mensen de mogelijkheid geven om veilig thuis te komen", aldus woordvoerder Tinneke Bennema tegen universiteitsmedium Univers. Studenten die een tentamen voor 15.30 uur hadden en daar niet aanwezig konden zijn, moeten contact opnemen examencommissie. 

14.34 Sneeuwpret op de Uithof.

 

A post shared by maartjeckx (@maartjeckx) on

 

14.31 Wie vandaag een vraag heeft over zijn/haar studiefinanciering moet voor 16.00 uur contact opnemen met DUO. Na die tijd hebben de DUO-medewerkers sneeuwvrij en is de klantenservice onbereikbaar.

14.27 Geneeskundestudenten van CRU en SUMMA krijgen een mail dat hun onderwijs vanaf 15.00 uur vervalt. "Loop je coschappen of stage, overleg dan even met je begeleider wat je moet doen."

14.24 Ook de Radboud Universiteit heeft besloten studenten en medewerkers naar huis te sturen en te adviseren niet naar de universiteit te komen.

14.24 De bussen en trams in Utrecht rijden wel, maar niet volgens dienstregeling.

14.13 Het avontuur van student Thijs is nog niet voorbij. Zijn docent mailt dat hij gewoon college zal geven tenzij de voordeur van het universiteitsgebouw daadwerkelijk op slot zit. Later ontvangt hij een "genuanceerdere nieuwe mail" dat het college overgeslagen mag worden, maar dat de docent college zal geven. Als het niet bij het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschappen is, dan bij eetcafé de Poort.

14.08 Wie denkt dat alle studenten en docenten naar huis haasten na het bericht dat de Universiteit Utrecht dichtgaat, heeft het mis.

13.57 Willem Janssen vindt de situatie prachtig.

13.51 Waarom binnen blijven omdat het buiten sneeuwt? Laura had in de Uithof een sneeuwballengevecht met haar collega's.

13.52 Ook alle locaties van de universiteitsbibliotheek gaan vanaf 15.00 uur dicht.

13.44 Niet alle studenten zijn wild enthousiast over het nieuws dat de Universiteit Utrecht haar gebouwen vanaf 15.00 uur sluit. Thijs de Boer huilt. 

13.45 Nog bezig met de vraag wat er na code rood komt? Over deze vraag hoef je niet meer zelf na te denken, want dat heeft weerman Peter Kuipers al voor je gedaan.

13.43 Hoewel de faculteit Betawetenschappen eerder nog op Twitter aangaf dat alle onderwijsactiviteiten gewoon zouden doorgaan, volgen zij uiteraard ook het universiteitsbeleid en verzoeken ze iedereen vanaf 15.00 uur naar huis te gaan.

13.31 Thijs de Boer, de student die op Twitter schreef dat hij waarschijnlijk in de gracht zou liggen als we binnen twintig minuten niets van hem zouden horen, kwam 21 minuten nadat hij begon aan zijn tocht naar collega aan bij het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Een minuut nadat de Universiteit Utrecht bekendmaakte dat zijn college geschrapt zou worden. Omdraaien en weer naar huis dus.

13.30 De gebouwen van de Universiteit Utrecht worden vanaf 15.00 uur gesloten en zijn om 17.00 uur echt dicht. 

13.26 Het Winter Event van UGlobe wordt door het winterse weer niet doorgaan.

13.21 Studenten en medewerkers mogen vanaf 15.00 uur naar huis. Alle gebouwen sluiten. Alleen het Universiteitsgebouw blijft open voor een vergadering van de Universiteitsraad en College van Bestuur.

13.11 Als het buiten sneeuwt, hebben we voldoende tijd om te filosoferen over de vraag wat er na code rood komt.

13.10 Student Thijs de Boer vraagt zich af of hij levend de collegezaal haalt.

13.08 De Universiteit van Amsterdam heeft haar onderwijs afgelast. Studenten en medewerkers worden geadviseerd naar huis te gaan. De gebouwen blijven wel open.

13.05 De postkamer van de Universiteit Utrecht gaat vanaf 14.00 uur dicht. Dat betekent dat het ophalen en bezorgen van post stopt. Bezorgers maken op dit moment hun laatste rondje.

13.03 Even een update van bus 12.

12.47 KNMI past code oranje aan naar code rood.

12.46 Student Hannah Aalbers had om 9 uur een tentamen voor Foundations of Language Acquisition (Geesteswetenschappen). Ondanks de sneeuw ging dat tentamen gewoon door, maar de studente vertelt aan DUB dat docenten begripvol waren richting de studenten die niet naar Utrecht konden komen. Ze denkt dat het uiteindelijk maar één student betrof en dat die het tentamen zonder verdere gevolgen op een ander moment mag maken. 

12.38 De faculteit Betawetenschappen laat studenten weten dat colleges gewoon doorgaan. Biologiestudent Sanne Janssen kan daarover meepraten; zij moest vanuit Eindhoven naar Utrecht komen voor een tentamen van biologie. "Ik ben extra vroeg vertrokken om niet in de sneeuwbuien te zitten. Wat betekent dat ik al om half tien op de uni was." Toch maakt zij zich vooral zorgen om haar terugreis om half vijf. "Dat wordt leuk in de spits met de OV naar huis."

12.32 De vergadering van de Universiteitsraad met het College van Bestuur gaat gewoon door. "Er zitten geen remmen op de beleidstrein", aldus Sven Rouschop van de studentengeleding.

12.07 Faculteits Sociale Wetenschappen laat colleges vanaf 13.15 uur vervallen. Daarnaast worden om 14.00 uur het Sjoerd Groenman- en Langeveldgebouw gesloten.

12.05 Hogeschool Utrecht stuurt medewerkers en studenten naar huis

11.55 Het weer weerhoudt mensen niet om gewoon op de fiets naar de Universiteit Utrecht te komen. We blijven Nederlanders he?! We fietsen door weer en wind.

11.53 Alle groepslessen en cursussen van Olympos zijn voor vandaag geannuleerd. 

11.22 Hogeschool Inholland geeft alle studenten roostervrij vanaf 12.00 uur. De gebouwen van de instelling blijven wel open.

11.21 Alle gebouwen van de Avans Hogeschool gaan vanaf 14.00 uur dicht.

11.10 Het hertentamen Grondslagen van het Recht is afgelast.

10.28 Avans Hogeschool laat alle lessen en andere activiteiten vanaf 12.00 uur vervallen.

9.19 Op de International Campus Utrecht worden ondertussen sneeuwpoppen gebouwd

8.56 Inmiddels is bus 12 richting de Uithof wel vol.

7.57 Bus 12 is leeg met de slechte weervoorspellingen

 

Tags: winter | liveblog

Advertentie