Liveblog code oranje Universiteit Utrecht

Einde liveblog

9.20 Niet alle gebouwen van de universiteit gingen gisteren dicht. Het Academiegebouw bleef open onder andere zodat alle promoties gewoon door konden gaan. "We konden de promovendi niet teleurstellen", aldus het Bureau Pedel die de begeleiding van promoties, oraties en andere academische plechtigheden verzorgt.  Om 16.15 uur promoveerde Jacques Munnecom met het proefschrift: De solohoornisten van het Koninklijk Concertgebouworkest 1888-2017   Geschiedenis - tradities - instrumentarium - speelwijze. En om 18.00 uur promoveerde Gül Tuçaltan met het proefschrift: Metabolic Urbanization of Waste in Ankara: A Governance Perspective. 

6.59 Goedemorgen, hoopte je dat je vandaag nog een dagje sneeuwvrij had? Dan moeten we je teleurstellen. De UU meldde zojuist dat de activiteiten vandaag weer doorgaan. Geen sneeuwvrij meer dus. 

Vandaag gaan alle colleges en activiteiten op de universiteit weer gewoon door. We wensen jullie een goede dag! Let wel op de gladheid. #winterweer

— Universiteit Utrecht (@UniUtrecht) December 12, 2017

19.58 Universiteit zegt op Twitter te verwachten dat onderwijs dinsdag gewoon doorgaat. Duidelijkheid daarover komt dinsdagochtend. De UU zal om 7.30u via Twitter en de website informatie geven.

We verwachten, gezien de huidige weersverwachting, dat het onderwijs morgen gewoon weer van start gaat. Houd Twitter en de website in de gaten voor vervolg berichten. Er komt in elk geval een update op dinsdagochtend om 7.30 uur. :)

— Universiteit Utrecht (@UniUtrecht) December 11, 2017

18.08 En in de Uithof blijven ze ook niet achter.

 

A post shared by Elianne (@elianneeeeee) on Dec 11, 2017 at 8:54am PST

17.07 Wat ze op de IBB kunnen, dat kunnen ze in Tuindorp-West ook.

 

A post shared by LMC (@tiemensuijk) on Dec 11, 2017 at 8:07am PST

17.00 Studenten van het Geneeskunde-vak Stofwisseling 1 die denken morgen ook een dagje thuis te blijven hebben het mis. Ze krijgen alvast een waarschuwing via de mail. "Vooralsnog ziet het er naar uit dat de overlast morgen beperkt zal zijn tot wat gladheid. In overleg is besloten geen vrijstelling te geven voor de verplichte werkgroep van morgen. Als je toch tegen onoverkomelijke (reis)obstakels aanloopt, meld je afwezigheid dan bij je docent, bij mij en bij je groepsgenoten. Geef daarbij ook details (welke bus/trein rijdt er niet, etc.)."

16.45 Het Academiegebouw in de sneeuw.

16.20 Bij het IBB vindt een sneeuwballen gevecht plaats. Er staan verschillende sneeuwmannen en studenten werpen ballen tegen de ramen van de eenheden om te kijken wie er thuis is.

16.06 Ook de Radboud Universiteit adviseert studenten en medewekers naar huis te gaan. "Het college van bestuur van de Radboud Universiteit roept iedereen die nog niet op de campus is, maar wel plannen had om te komen, NIET naar de universiteit te komen. Studenten die al op de campus zijn verzoeken we naar huis te gaan. Er geldt voor vandaag geen verplichting om onderwijs te volgen. Het is belangrijk vertrek niet uit te stellen in verband met de voorspelde verslechterende weersomstandigheden in de loop van de avond. We verwachten dat, gezien de huidige weersomstandigheden, morgen het onderwijs gewoon weer van start gaat. Mocht code rood dinsdag nog van kracht zijn, dan blijft het huidige advies om niet naar de campus te komen gehandhaafd." 

#weercoderood #coderood Het advies aan studenten en medewerkers is om naar huis te gaan. Morgenochtend om 8 uur volgt een update via twitter en https://t.co/NewjqntCkB

— Radboud University (@Radboud_Uni) December 11, 2017

15.51 "Coming home earlier today", schrijft een studente bij deze foto van de University campus in de sneeuw.

15.50 Het College van Bestuur van de Universiteit Twente besluit de aanbevelingen van het KNMI en Rijkswaterstaat te volgen. Dat betekent dat de colleges van 15.45 niet doorgaan. Medewekers en studenten worden geadviseerd om naar huis te gaan. Tentamens vinden wel doorgang tot uiterlijk kwart voor vijf.

15.49 Wat sneeuwvrij met Nederlanders doet? Hele gekke dingen zag een Russische studente in de Uithof.

 

A post shared by Anastasia (@nastya_utrecht) on Dec 11, 2017 at 6:36am PST

15.42 UU-hoogleraar Max Rietkerk filosofeert ook nog een keer over de afgegeven code rood.

Wat komt er na #coderood want ik vind het allemaal vrij relaxt. #codezwart ? Iemand ander idee? Het sneeuwt en dan...? Bij UU zelfs gebouwen dicht... alles afgelast... @UniUtrecht

— Max Rietkerk (@maxrietkerk) December 11, 2017

15.30 Als je als student niet op college hoeft te verschijnen, dan is dat ook best leuk om te weten. Rechtenstudent Tess Meerding is niet echt te spreken over de communicatie. Zij stond voor niets bij de UB, terwijl ze de website nog gecheckt had.

Wat een blunder van @UniUtrecht, alle gebouwen sluiten om 15:00 alleen zijn ze dat even vergeten te vermelden aan studenten via de site of mail. Op twitter staat het dan weer wel, tsja een onvoldoende voor communicatie. #enbedankt

— Tess Meerding (@TessMeerding) December 11, 2017

Naar de UBU, na eerst de site gecheckt te hebben (daar stonden de normale openingstijden). Prima als je je werknemers eerder naar huis laat gaat, maar licht studenten die de sneeuw trotseren dan ook even in. ;)

— Tess Meerding (@TessMeerding) December 11, 2017

14.57 Bijna twintig minuten later en student Thijs is nog niet thuis. Geen reden voor paniek. Hij, studenten en medewerkers van USBO drinken een biertje in de Poort.

14.40 Student Thijs mag dan toch naar huis. Als we over twintig minuten niets horen van hem dan ligt hij in de gracht. Wie slaat er dan alarm?

*BREAKING NEWS*: College gaat toch niet door! Dat werd zojuist medegedeeld. Alle moeite voor niets. Ik kan weer verdergaan met huilen.

— Thijs de Boer (@thijs21093) December 11, 2017

14.37 Bij de Universiteit Tilburg zijn er vanaf 15.30 uur geen tentamens meer. "We willen mensen de mogelijkheid geven om veilig thuis te komen", aldus woordvoerder Tinneke Bennema tegen universiteitsmedium Univers. Studenten die een tentamen voor 15.30 uur hadden en daar niet aanwezig konden zijn, moeten contact opnemen examencommissie. 

Na 15,30 geen tentamens meer volgens de voorlichter, afdeling beleid zegt 15.00. @universtweet probeerde het uit te zoeken https://t.co/h1ppSxhSWQ #TilburgU

— Univers (@universtweet) December 11, 2017

14.34 Sneeuwpret op de Uithof.

 

A post shared by maartjeckx (@maartjeckx) on Dec 11, 2017 at 5:01am PST

 

14.31 Wie vandaag een vraag heeft over zijn/haar studiefinanciering moet voor 16.00 uur contact opnemen met DUO. Na die tijd hebben de DUO-medewerkers sneeuwvrij en is de klantenservice onbereikbaar.

In verband met de aangekondigde code rood is DUO’s klantenservice op 11 december vanaf 16:00 gesloten zodat alle medewerkers op tijd naar huis kunnen. Naar verwachting zijn we vanaf morgen vanaf 9:00 weer bereikbaar. Onze excuses voor eventueel ongemak.

— DUO (@Duostudent) December 11, 2017

14.27 Geneeskundestudenten van CRU en SUMMA krijgen een mail dat hun onderwijs vanaf 15.00 uur vervalt. "Loop je coschappen of stage, overleg dan even met je begeleider wat je moet doen."

14.24 Ook de Radboud Universiteit heeft besloten studenten en medewerkers naar huis te sturen en te adviseren niet naar de universiteit te komen.

Weather alarm @Radboud_Uni Don't come to Radboud University, students have permission to go home, staff can ask for permission to go homehttps://t.co/dTkc4A7a7g

— Radboud University (@Radboud_Uni) December 11, 2017

14.24 De bussen en trams in Utrecht rijden wel, maar niet volgens dienstregeling.

Situatie tussentijds niet gewijzigd: bussen en trams blijven rijden maar niet volgens dienstregeling. Houd rekening met vertraging en rituitval. Ga de deur niet uit als dat niet nodig is.

— U-OV (@UOV_info) December 11, 2017

14.13 Het avontuur van student Thijs is nog niet voorbij. Zijn docent mailt dat hij gewoon college zal geven tenzij de voordeur van het universiteitsgebouw daadwerkelijk op slot zit. Later ontvangt hij een "genuanceerdere nieuwe mail" dat het college overgeslagen mag worden, maar dat de docent college zal geven. Als het niet bij het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschappen is, dan bij eetcafé de Poort.

Ik kreeg zojuist deze mail. Jullie hebben iets te vroeg ;) pic.twitter.com/zsgtgq9mna

— Thijs de Boer (@thijs21093) December 11, 2017

14.08 Wie denkt dat alle studenten en docenten naar huis haasten na het bericht dat de Universiteit Utrecht dichtgaat, heeft het mis.

nog geen mail of ander bericht gezien :-) maar gelukkig nemen we ook twee uur de tijd om alle sloten om te draaien, dus ik werk nog even door https://t.co/h8oxg4guhN

— Harmen Binnema (@hbinnema) December 11, 2017

13.57 Willem Janssen vindt de situatie prachtig.

Utrecht Uni on lock down this afternoon. Snow, what a beautiful thing. https://t.co/9hgQVSyxgh

— Willem A. Janssen (@Willemajanssen) December 11, 2017

13.51 Waarom binnen blijven omdat het buiten sneeuwt? Laura had in de Uithof een sneeuwballengevecht met haar collega's.

13.52 Ook alle locaties van de universiteitsbibliotheek gaan vanaf 15.00 uur dicht.

Wegens de weersomstandigheden gaan ook de locaties van de universiteitsbibliotheek vandaag om 15.00 uur dicht. #coderood #weeralarm https://t.co/RVfLJkYU6f

— University Library (@UniUtrechtLib) December 11, 2017

13.44 Niet alle studenten zijn wild enthousiast over het nieuws dat de Universiteit Utrecht haar gebouwen vanaf 15.00 uur sluit. Thijs de Boer huilt. 

Helemaal twee uur van tevoren naar college gaan... gaat het niet door. #huilen #sneeuw #tochijsvrij

— Thijs de Boer (@thijs21093) December 11, 2017

13.45 Nog bezig met de vraag wat er na code rood komt? Over deze vraag hoef je niet meer zelf na te denken, want dat heeft weerman Peter Kuipers al voor je gedaan.

Hoeveel sneeuwvlokken vallen er vandaag in NL? 40.000 km^2, 5 cm sneeuw, dichtheid 100 kg per kuub, 1 vlok weegt 3 mg. Antwoord: 70.000.000.000.000.000 pic.twitter.com/ka52xhgNoM

— PeterKuipersMunneke (@PKuipersMunneke) December 11, 2017

13.43 Hoewel de faculteit Betawetenschappen eerder nog op Twitter aangaf dat alle onderwijsactiviteiten gewoon zouden doorgaan, volgen zij uiteraard ook het universiteitsbeleid en verzoeken ze iedereen vanaf 15.00 uur naar huis te gaan.

Vanwege #coderood worden alle medewerkers en studenten van de @UniUtrecht verzocht om uiterlijk om 15 uur naar huis te gaan. Gebouwen worden vanaf dat tijdstip gesloten. Colleges en tentamens zijn afgelast. pic.twitter.com/HkY03jTjvc

— Betawetenschappen (@UUBeta) December 11, 2017

13.31 Thijs de Boer, de student die op Twitter schreef dat hij waarschijnlijk in de gracht zou liggen als we binnen twintig minuten niets van hem zouden horen, kwam 21 minuten nadat hij begon aan zijn tocht naar collega aan bij het Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschappen. Een minuut nadat de Universiteit Utrecht bekendmaakte dat zijn college geschrapt zou worden. Omdraaien en weer naar huis dus.

Het is gelukt. Veilig aangekomen! :) pic.twitter.com/gkO7wgCHrv

— Thijs de Boer (@thijs21093) December 11, 2017

13.30 De gebouwen van de Universiteit Utrecht worden vanaf 15.00 uur gesloten en zijn om 17.00 uur echt dicht. 

#coderood. Ivm de hevige weersomstandigheden worden alle tentamens en colleges afgelast. Vanaf 15:00 worden alle gebouwen van de UU gesloten, om 17:00 zijn ze dicht.

— Universiteit Utrecht (@UniUtrecht) December 11, 2017

13.26 Het Winter Event van UGlobe wordt door het winterse weer niet doorgaan.

Rather funny: ‘U-globe winter event cancelled, due to winter weather... ‘.... @UniUtrecht

— HelenB (@BakkerHE) December 11, 2017

13.21 Studenten en medewerkers mogen vanaf 15.00 uur naar huis. Alle gebouwen sluiten. Alleen het Universiteitsgebouw blijft open voor een vergadering van de Universiteitsraad en College van Bestuur.

13.11 Als het buiten sneeuwt, hebben we voldoende tijd om te filosoferen over de vraag wat er na code rood komt.

wat komt er na code rood? code dood?

— ★ govertschilling (@govertschilling) December 11, 2017

13.10 Student Thijs de Boer vraagt zich af of hij levend de collegezaal haalt.

Benieuwd of ik levend en zonder kleerscheuren college haal? Ik ook. Als ik binnen +/- 20 minuten niets laat horen, lig ik waarschijnlijk in de gracht... #uu #sneeuw #gladheid

— Thijs de Boer (@thijs21093) December 11, 2017

13.08 De Universiteit van Amsterdam heeft haar onderwijs afgelast. Studenten en medewerkers worden geadviseerd naar huis te gaan. De gebouwen blijven wel open.

KNMI heeft opgeschaald naar code rood vanaf 13.00 uur voor midden en Zuid NL. #UvA-onderwijs wordt afgelast, medewerkers en studenten wordt geadviseerd naar huis te gaan, de gebouwen blijven wel open.

— UvA Amsterdam (@UvA_Amsterdam) December 11, 2017

13.05 De postkamer van de Universiteit Utrecht gaat vanaf 14.00 uur dicht. Dat betekent dat het ophalen en bezorgen van post stopt. Bezorgers maken op dit moment hun laatste rondje.

13.03 Even een update van bus 12.

Bar en boos. pic.twitter.com/dvVsDiKVtT

— Zit bus 12 al vol? (@bus12utrecht) December 11, 2017

12.47 KNMI past code oranje aan naar code rood.

Code rood wegens #sneeuw en grootschalige #gladheid voor het midden en zuiden. In het... https://t.co/dpPyZhecVg

— KNMI (@KNMI) December 11, 2017

12.46 Student Hannah Aalbers had om 9 uur een tentamen voor Foundations of Language Acquisition (Geesteswetenschappen). Ondanks de sneeuw ging dat tentamen gewoon door, maar de studente vertelt aan DUB dat docenten begripvol waren richting de studenten die niet naar Utrecht konden komen. Ze denkt dat het uiteindelijk maar één student betrof en dat die het tentamen zonder verdere gevolgen op een ander moment mag maken. 

12.38 De faculteit Betawetenschappen laat studenten weten dat colleges gewoon doorgaan. Biologiestudent Sanne Janssen kan daarover meepraten; zij moest vanuit Eindhoven naar Utrecht komen voor een tentamen van biologie. "Ik ben extra vroeg vertrokken om niet in de sneeuwbuien te zitten. Wat betekent dat ik al om half tien op de uni was." Toch maakt zij zich vooral zorgen om haar terugreis om half vijf. "Dat wordt leuk in de spits met de OV naar huis."

Let op: alle onderwijsactiviteiten en tentamens van @UUBeta gaan vandaag, maandag 11 december, gewoon door! #codeoranje #onderwijs #utrechtuniversity #uniutrecht @UniUtrecht pic.twitter.com/YteryTaMgk

— Betawetenschappen (@UUBeta) December 11, 2017

12.32 De vergadering van de Universiteitsraad met het College van Bestuur gaat gewoon door. "Er zitten geen remmen op de beleidstrein", aldus Sven Rouschop van de studentengeleding.

12.07 Faculteits Sociale Wetenschappen laat colleges vanaf 13.15 uur vervallen. Daarnaast worden om 14.00 uur het Sjoerd Groenman- en Langeveldgebouw gesloten.

Ivm landelijke code oranje heeft Sociale Wetenschappen @UniUtrecht besloten om het onderwijs vanaf 13.15 uur te laten vervallen (ook tentamen). Medewerkers en studenten wordt dringend geadviseerd om op tijd naar huis te gaan. Hoe is het met de rest van UU?

— DUB (@dubnieuws) December 11, 2017

12.05 Hogeschool Utrecht stuurt medewerkers en studenten naar huis

Studenten en medewerkers, let op! De #HU annuleert alle activiteiten voor medewerkers en studenten vanaf 12.00 uur, zodat iedereen veilig thuis kan komen. #codeoranje pic.twitter.com/xabxrC0EAw

— Hogeschool Utrecht (@HU_Utrecht) December 11, 2017

11.55 Het weer weerhoudt mensen niet om gewoon op de fiets naar de Universiteit Utrecht te komen. We blijven Nederlanders he?! We fietsen door weer en wind.

11.53 Alle groepslessen en cursussen van Olympos zijn voor vandaag geannuleerd. 

Sporters, let op! Olympos heeft alle groepslessen en cursussen voor vandaag geannuleerd. Je kunt natuurlijk wel vrij komen sporten, maar doe voorzichtig! #codeoranje pic.twitter.com/sxc71aRRcQ

— Sportcentrum Olympos (@olymposutrecht) December 11, 2017

11.22 Hogeschool Inholland geeft alle studenten roostervrij vanaf 12.00 uur. De gebouwen van de instelling blijven wel open.

Belangrijke mededeling: in verband met de verwachte sneeuw zijn alle studenten vandaag roostervrij vanaf 12.00 uur, zo kan iedereen veilig thuiskomen. De gebouwen blijven wel open en de lessen worden mogelijk later ingehaald. pic.twitter.com/CRztecNzBf

— Hogeschool Inholland (@Inholland) December 11, 2017

11.21 Alle gebouwen van de Avans Hogeschool gaan vanaf 14.00 uur dicht.

❄UPDATE 2❄
Alle Avansgebouwen sluiten vandaag om 14:00 vanwege de zware sneeuwval. De lessen en activiteiten vervallen vandaag zoals eerder gecommuniceerd om 12:00. #sneeuw

— Avans Hogeschool (@AvansHogeschool) December 11, 2017

11.10 Het hertentamen Grondslagen van het Recht is afgelast.

Zojuist het hertentamen grondslagen van het recht in Utrecht afgelast

— Nanda Oudejans (@NandaOudejans) December 11, 2017

10.28 Avans Hogeschool laat alle lessen en andere activiteiten vanaf 12.00 uur vervallen.

❄UPDATE❄
Door de weersvoorspellingen is besloten om vandaag alle lessen en andere activiteiten vanaf 12:00 te laten vervallen. Wees voorzichtig onderweg vanmiddag ☃️ #sneeuw pic.twitter.com/ihTYRXhHhK

— Avans Hogeschool (@AvansHogeschool) December 11, 2017

9.19 Op de International Campus Utrecht worden ondertussen sneeuwpoppen gebouwd

Wintercampus University College @UniUtrecht pic.twitter.com/fin9WgyCJP

— Ewout van der Knaap (@EwoutvdKnaap) December 11, 2017

8.56 Inmiddels is bus 12 richting de Uithof wel vol.

Ja. pic.twitter.com/qXRPriSGgC

— Zit bus 12 al vol? (@bus12utrecht) December 11, 2017

7.57 Bus 12 is leeg met de slechte weervoorspellingen

@bus12utrecht Nee, met slechte weersvoorspelling en gladde wegen in de ochtendspits, ben zwaar onder de indruk pic.twitter.com/7EY1qFV7se

— michelle (@tygersjaw) December 11, 2017

 

Tags: winter | liveblog

Advertentie