Mentorkoppel: 'De halve groep stond te zoenen'

De Kevin & Sander show: iedereen zoenen!

3500 eerstejaars worden een week lang opgevangen door tientallen mentoren. Maar wie zijn deze tijdelijke papa’s en mama’s? DUB portretteert mentorkoppel Kevin (22) en Sander (22), beiden student Natuurwetenschap & Innovatiemanagement.

Hoe zou je je groepje omschrijven?
Sander: "Jong, maar echt enthousiast. Ze zijn energiek en gemotiveerd."
Kevin: "We hadden vooraf het idee dat we ze veel zelf zouden moeten enthousiasmeren, maar dat is niet eens nodig. Ze hebben alleen soms een impuls nodig."

Hoe veel UIT-lopers zitten er nog in je groepje?
Sander
: "We zijn met 12 begonnen. Toen is er ééntje weggegaan. Gister hebben we er weer één bijgekregen dus we hebben er nu weer 12."

Wat is het geheim van een goed mentorkoppel?
Sander
: "Het is belangrijk dat je elkaar goed kent. Het werkt niet als je niet eerder iets met z’n tweeën hebt gedaan. Je moet ook allebei dezelfde instelling hebben: je moet gaan voor een écht leuke week en niet te veel afwachten, overal vooraan willen staan en eigenlijk te veel willen doen."
Kevin: "Het is ook belangrijk dat je goed luistert naar je groepje. Wij vragen wat zij graag willen zien en daar bouwen we ons programma omheen."

Worden jullie volgend jaar weer mentor?
Kevin
: "Nee, dan studeer ik in Amsterdam."
Sander: "Dan ben ik klaar met mijn bachelor, dus ik denk het niet. Ik heb nu al het gevoel dat we één van de oudste mentorkoppels zijn. Dat gaat zo snel. Maar het is wel heel leuk om te doen."

Wat gaan jullie nog doen de komende dagen?
Kevin
: "We gaan zo naar de sportmarkt en we hebben nog wat rondleidingen bij verenigingen geregeld. Er is één iemand die al voor de UIT wist dat ze bij Veritas wil. Veel mensen twijfelen nog en er zijn er ook veel die bij een sportvereniging willen. Vanavond gaan we naar het Coen & Sander feest."

Wat was tot nu toe het hoogtepunt?
Kevin
: "Gisteravond in de Poema! Iedereen wil altijd naar de feesten van de verenigingen, omdat daar de grote namen komen optreden, maar daar is het vaak veel te druk. Gister wilden we naar Unitas maar we kwamen om elf uur al niet meer binnen. De Poema was lekker druk, maar niet té druk."
Sander:  "Onze groep vindt het ook leuk om met elkáár uit te gaan en ze hoeven niet per se al die artiesten te zien. En gister is er veel gebeurd en hebben we veel gelachen."

Veel gebeurd? Vertel…
Sander: “Ik zal geen namen noemen, maar dat meisje dat gister bij onze groep is gekomen, ging met een jongen mee naar huis. Maar wat er precies gebeurd is, zullen we nooit weten. Kevin en ik hebben ook goed staan wingmen-en:  de halve groep stond gister in de Poema te zoenen."
Kevin: "Wij zijn trotse papa’s."

Advertentie