Totdat personeelstekort is opgelost

Minder trams en bussen naar Utrecht Science Park

De tram op het Utrecht Science Park
Foto DUB

In plaats van twaalf keer per uur rijden er straks nog maar negen keer per uur trams naar het Utrecht Science Park. In de ochtendspits blijven er wel twaalf trams rijden. 

Ook bussen gaan vanaf begin december minder frequent naar het universiteitsterrein. Zo zal buslijn 27 van en naar Zuilen in de daluren nog maar twee keer per uur rijden in plaats van vier. Hetzelfde geldt voor lijn 30 van en naar Overvecht, staat in een overzicht

Lijn 28 die het USP via de binnenstad met Vleuten De Meern verbindt, gaat juist in de ochtend- en avondspits minder rijden. 

De maatschappij ziet zich genoodzaakt om zo’n 16 procent in het vervoersaanbod te snijden. De maatschappij kampt met personeelstekorten en een groot ziekteverzuim. Op dit moment worden er 144 buschauffeurs gezocht.

Een deel van de reductie van de tram- en busritten in de stad Utrecht is permanent. Maar het schrappen van ritten van en naar het Utrecht Science Park is van tijdelijke aard. Aan het stadsbestuur heeft de vervoerder laten weten dat de personeelstekorten in 2024 knnen worden opgelost. 

Tags: tram | bus

Advertentie