Negen tips voor de UIT 2013

Body: 

Utrecht verandert deze week in een waar studentenwalhalla tijdens de UIT 2013. Omdat er zoveel te doen is, geeft DUB negen tips.

Utrecht verandert deze week in een waar studentenwalhalla tijdens de UIT 2013. Omdat er zoveel te doen is, geeft DUB negen tips.

Het is vanaf maandag 12 augustus vier dagen feest voor (aankomende) studenten. DUB is voor dit artikel gedoken in het programma van de UIT, dat bestaat uit activiteiten van de Introductie Commissie Utrecht (zie hier het blokkenschema) en van de vele studentenverenigingen die er in Utrecht zijn. Bekijk hieronder onze negen tips:

1. Hou je van zingen? En vind je het moeilijk om zuiver te zingen. Dan moet je maandag (19.30 uur) en/of dinsdag (12.30 uur) bij gezelligheidsvereniging UMTC zijn. Ze hebben daar een heuse autotune stemvervormer die van al jouw valse noten mooi nachtegaalgezang maakt.

Ook leuk voor wie houdt van zingen: op woensdag is er om 21.30 uur heliumkaraoke bij de christelijke vereniging NSU.


2. Op maandagnacht moet je bij Veritas zijn. Tenminste, als je houdt van ‘foute’ popmuziek uit de jaren negentig. Om 23.00 uur begint bij Veritas een feest met optredens van de Vengaboys (“Boom boom boom boom, I want you in my room”) en dj Paul Estak (“I wanna see a rainbow high in the sky”). Geen grapje.


3. Voor diegenen die geen knallende koppijn hebben van het feesten is er op dinsdag een politiek debat op het Janskerkhof (14:30 uur), georganiseerd door SIB. Tweede Kamerleden van de VVD, SP en D66 gaan met elkaar in discussie over de toekomst van het migratiebeleid. Direct aansluitend (ook op het Janskerkhof) het jaarlijkse debat tussen de voorzitters van de zeven grote Utrechtse gezelligheidsverenigingen. Zullen ze dit jaar wel kunnen vertellen wat het verschil tussen Unitas en Veritas is?

Nog steeds niet genoeg debat gezien? Dan ga je dinsdagavond (20.00 uur) naar S.S.R.-N.U. voor een politiek café met o.a. Sybrand Buma (CDA) en Arie Slob (ChristenUnie). En wil je ook zelf leren debatteren? Dan ga je dinsdagochtend (10.30 uur, ook bij S.S.R.-N.U.) naar een debatworkshop.


4. Wil je een keer een Spaanse dame of heer aan de haak slaan, maar weet je niet wat je moet zeggen? Zorg dan dat je dinsdag om 10.30 uur op het Neude staat. Daar staat ESN (Erasmus Student Network) om een workshop internationaal flirten te geven. Oye guapa, quieres una cerveza?

Dinsdagavond kan je je nieuwe moves meteen uitproberen bij de ESN-party in Club Poema (22.30 uur).


5. Ben je meer het avontuurlijke type, dan is er ook genoeg te beleven. We noemen:

 • een workshop insectenproeverij (dinsdag, 10:30 uur, UMTC)
 • speeddaten (dinsdag, 10.30 uur, Unitas)
 • een vuurspuuwworkshop (dinsdag, 10.30 uur, Biton)
 • over de kop op de fiets (dinsdag, 11.00 uur, Veritas)
 • een gevecht met stootkussens op twee meter hoogte (dinsdag, 12.00 uur, Willibrordplein)
 • lasergamen (dinsdag, 20.00 uur, NSU)
 • t-shirts ruilen (dinsdag, 22.00 uur, café De Flater)
 • wakeboarden (donderdag, 12.00 uur, vijver Griftpark)

6. Cultuur is er ook tijdens de UIT. Niet cultuur met een hoofdletter C (zie punt 1: Vengaboys/Paul Estak), maar toch valt er het een en ander te genieten. Te weten:

 • cabaret van cabaretgroep Joe Joe (dinsdag én woendag, 14.00 uur, USC)
 • een botenconcert met verschillende soorten muziek: jazz, dance & pop (dinsdag, 16.30 uur, Oudegracht tussen de Winkel van Sinkel en de Lange Viestraat, zie de route op het plaatje rechts)
 • bandjes bij Biton Open Air (dinsdag, 17.00 uur, Lucasbolwerk)
 • de film Inception op het grote scherm (donderdag, 13.30 uur, NSU)

7. Altijd al een rolletje willen spelen in de populaire DUB-studentenfotosoap 3Hoog? Dat kan op woensdag (12.00 uur) tijdens de informatiemarkt bij sportcentrum Olympos. DUB bouwt een heuse studentenkamer na, en je kan met medestudenten figureren in een strip. Kom naar de stand van DUB!


8. Op woensdagavond (19.30 uur) staat het populaire radioduo Coen & Sander in de witte tent op de binnenplaats van het terrein van het University College Utrecht (UCU). Ook niet-UIT-lopers kunnen naar Het Coen & Sander feest. Kaarten kosten 5 euro bij de Centrale Post en 7,50 euro aan de deur.


9. Feestjes, feestjes en nog eens feestjes. We noemen er een paar. Dinsdag (19.00 uur) is er op het Janskerkhof een openluchtdisco van USC en UVSV. Woensdag zijn er twee schuimparty’s, een in Unitas (23.00 uur) en een in de werfkelder van S.S.R.-N.U. (01.00 uur). Op donderdagavond is het slotfeest in de witte tent op University College-terrein (19:30 uur), en is er voor de bikkels nog een afterparty in de Central Studios (23.00-04.00 uur).

Veel plezier tijdens de UIT! Voor de mensen die niet weten waar ze moeten zijn, zijn er nog onderstaande kaartjes, gemaakt door de Introductie Commissie Utrecht. Klik op de plaatjes voor een grotere versie.

Facebook Twitter Whatsapp Mail