Nest: nieuwe Utrechtse broedplaats voor ondernemers

Projectmedewerkers Nest Astrid Meijs (l) en Sanne Heil voor de etalage in Hoog Catharijne

Nest opende anderhalve week geleden de deuren van haar ‘winkelruimtes’ in Hoog Catharijne en De Uithof. In Nest staat ‘inspirerend ondernemerschap’ centraal. Maar wat houdt dat precies in?

“Nest is een plek waar zowel startende als meer ervaren ondernemers kunnen werken, samenwerken en hun verhaal kunnen vertellen aan het publiek” vertelt projectmedewerker van Nest Sanne Heil. In Nest werken de Rabobank, Hoog Catharijne, Utrecht Science Park en Soon samen. Doordeweeks is de locatie in De Uithof geopend. De ruimte zit op de plek waar vroeger Hier zat, naast de boekwinkel. In het weekend is de locatie in Hoog Catharijne open.

Bij Nest Utrecht Science Park ligt de nadruk op kennisuitwisseling en staat volgens Sanne het idee van de ‘broedplaats’ centraal. Hier worden workshops gegeven en lezingen gehouden en daarnaast is het een werkplek voor studenten en ondernemers. Zo organiseert CZ Labs in de eerste week van december een begeleidingstraject voor startende ondernemers. Aan het einde van het traject mogen zij hun producten presenteren en verkopen op de locatie in Hoog Catharijne.

De locatie in Hoog Catharijne is meer gericht op de verkoop van producten en het assortiment in de winkel wisselt elk weekend.  “Het belangrijkste criterium om hier als ondernemer je product te mogen verkopen is dat je een uniek verhaal hebt”, legt Sanne uit. Iedereen moet een pitch houden om iets in Nest te mogen verkopen. Bezoekers van de winkel vinden hier bijvoorbeeld producten van Bleshyou, een ondermemer die oude planten met een levensverhaal ruilt en verkoopt, en Ocean Sole, een organisatie die zich bezighoudt met kleurrijke kunst gemaakt van oud teenslipperafval uit Kenia.

De beide Nest locaties worden ook wel ‘pop-up stores’ genoemd, maar volgens Sanne is die benaming niet helemaal treffend. “Het Nest is in elk geval geopend tot februari en afhankelijk van een succesevaluatie door de partners wordt het project misschien voortgezet”.

Het Nest in De Uithof.

Advertentie