Workshops waarin je onder meer leert hoe je verlof moet aanvragen.

Nieuw: ITS Academy voor alle UU-medewerkers

Body: 

De iPad ten volle benutten, Excel leren doorgronden of Skype for Business leren kennen. Alle werknemers van de UU kunnen daarvoor sinds dit collegejaar terecht bij de ITS Academy.

De iPad ten volle benutten, Excel leren doorgronden of Skype for Business leren kennen. Alle werknemers van de UU kunnen daarvoor sinds dit collegejaar terecht bij de ITS Academy.

Helemaal nieuw zijn de IT-gerelateerde cursussen niet, zegt projectmanager Ina Frankfort, maar de naam ITS Academy is dat wel. De Directie ITS heeft tot de oprichting van deze academie besloten om onder die noemer allerhande cursussen en workshops aan te bieden die te maken hebben met de computer of tablet. En dat zijn meer cursussen dan er tot nog toe bestonden.

Frankfort zegt dat er twee redenen waren om de academie op te richten. Ten eerste werden bestaande cursussen zoals die voor de teamsites en projectmanagement IT enthousiast ontvangen. Ten tweede kreeg de helpdesk regelmatig vragen over officeproducten die niet zo gemakkelijk of snel telefonisch te beantwoorden waren. Toen ontstond het idee om daar cursussen voor te organiseren.

“Nu bieden we dus een groot aantal cursussen en workshops aan die uiteenlopen van leren werken met Excel en tips om je mail te beheren in Outlook tot handig werken met de iPad of Skype for Business. Veel meer medewerkers willen zo papierloos mogelijk werken, en daar is een tablet en Skypen handig voor. Ook zijn er trainingen met een examen, zoals de Prince2 projectmanagement en de Lean IT foundation training. We hebben cursussen voor docenten, onderzoekers en collega’s die in de ondersteuning werken.”

De trainingen zijn veelal gratis, maar voor sommige cursussen moet expertise worden ingehuurd waardoor er kosten aan verbonden zijn, zegt Frankfort. Bij de meeste cursussen is de voertaal Nederlands maar op verzoek kan de cursus ook in het Engels worden gegeven.

De ITS Academy heeft ook nog trainingen in de maak. Zo komt er een workshop voor nieuwe medewerkers die snel de door de UU aangeboden programma’s onder de knie willen krijgen. “Het gaat hier om handige tips en trucs. Zoals het inrichten van je profielpagina, verlof aanvragen, je agenda beheren of zoiets eenvoudigs als inloggen op je computer.”

Alle cursussen van de ITS Academy zijn te vinden op intranet.

Facebook Twitter Whatsapp Mail