Nieuwe pinautomaat in De Uithof laat op zich wachten

Bewoners en bezoekers van De Uithof zijn de dupe van een slechte communicatie tussen de ING en de Spar. Krijgen ze ooit hun pinautomaat in De Uithof weer terug?

Terwijl de ING wacht op een reactie van de Spar over een nieuw contract, wacht de Spar al twee maanden op een nieuwe pinautomaat van de ING. “Het contract is door ons ondertekend, dus die pinautomaat had al lang weer terug moeten zijn.”

Op 10 april werd de pinautomaat in de muur van de Spar zwaar beschadigd na een mislukte plofkraak. Beloofd werd dat er na anderhalve week een nieuwe automaat geplaatst zou worden. Maar eind juni is die er dus nog steeds niet. Dat is extra schrijnend omdat het de enige pinautomaat in het centrum van De Uithof was. Alleen in het ziekenhuis kun je nu nog geld trekken.

Ook Mirjam Bestebreurtje van de Spar in De Uithof snapt niet waar de nieuwe automaat blijft. “We merken dat er een grote behoefte bij klanten is om geld te kunnen halen uit een  automaat.”

De reden voor de vertraging is miscommunicatie tussen de ING en de Spar. De ING zegt alleen een mondeling akkoord op het contract te hebben gehad en wil nog een handtekening van de Spar op schrift. Zodra die binnen is, komt de bank een nieuwe automaat plaatsen. De Spar zegt die handtekening al lang gegeven te hebben. “We hebben het contract ondertekend.”

Hoe lang het nu nog gaat duren voordat de ING-pinautomaat weer terug is, is nog onduidelijk. De Spar verwacht de automaat binnen drie weken weer in de muur, maar volgens de bank kan het nog wel anderhalve maand duren. Vooralsnog kijken mensen die geld uit de muur willen halen, tegen een houten plaat aan. Er zit voor hun niets anders op dan een wandeling naar de pinautomaat in het UMC Utrecht.

Advertentie