Nieuwe voorzitters ISO en LSVb doen zelfde studie in Utrecht

De nieuwe besturen. Aan de Utrechtse singel: het ISO met voorzitter Rhea van der Dong naast haar penningmeester Jeff van As geheel links. De LSVb: midden Tariq Sewbaransingh, rechts Pieter ten Broeke.

De nieuwe voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) is voormalig lid van de Utrechtse universiteitsraad Rhea van der Dong. Van der Dong volgde aan de UU een bachelor Taal- en Cultuurstudies en doet nu de USBO-master Bestuur en Beleid. Zij leidt een bestuur waarin ook de Utrechtse bachelorstudent Bestuurs- en Organisatiewetenschap Jeff van As zitting neemt. Hij wordt penningmeester. De achterban van ISO sprak vrijdag haar vertrouwen uit in de nieuwe bestuurders die op 24 juni aantreden.

Van der Dong treft volgend academisch jaar een studiegenoot aan de onderhandelingstafel. Tariq Sewbaransingh werd zaterdag voorgedragen als de nieuwe voorzitter van de andere studentenbond, LSVb. Sewbaransingh studeert dit jaar in Utrecht, eerder rondde hij in Amsterdam een bachelor politicologie af. Hij was tot voor kort student-lid van de commissie Van den Donk die onlangs met een omstreden advies kwam voor een nieuwe opzet voor prestatieafspraken tussen overheid en onderwijsinstellingen. Tevens was hij voorzitter van de Centrale Studentenraad van de UvA tijdens de bezettingen van het Bungehuis en het Maagdenhuis. 

Ook de nieuwe vice-voorzitter van de LSVb doet nu in Utrecht de master Bestuur en Beleid. Pieter ten Broeke kent de LSVb als geen ander. Hij is nu al beleidsmedewerker huisvesting. Ook was hij bestuurslid van de Utrechtse studentenunie Vidius. Het nieuwe LSVb-bestuur treedt eveneens op 24 juni aan.

De vier aankomende bestuursleden zijn niet de eerste USBO-studenten die actief worden in de landelijke studentenpolitiek. Dit jaar is Jan Sinnige voorzitter van het ISO. Hij voltooide een master Publiek Management. Een jaar eerder zaten Hilde Feddema en Tycho Wassenaar in het ISO-bestuur. Feddema volgde de bachelor aan de Bijlhouwerstraat, Wassenaar deed in Utrecht een tweejarige onderzoeksmaster. 

Tags: lsvb

Advertentie