Nomineer de meest overbodige stoplichten van Utrecht

Screenshot van de website van het meldpunt

Sinds elf uur vanochtend is het verkeerslichtmeldpunt van de gemeente Utrecht online. Hier kan iedereen via een interactieve kaart commentaar geven bij elk stoplicht in de gemeente.

Op de site staan alle verkeerslichten van Utrecht weergegeven. Wie op een stoplicht klinkt, krijgt een invulvak te zien, waar de bezoeker zijn commentaar over het verkeerslicht kan achterlaten. Dit kan tot 30 april van dit jaar.

De kaart beschikt ook over een mobiele versie, wanneer je deze gebruikt vanaf je smartphone of tablet zoomt hij automatisch in op de locatie waar jij je bevindt en kun je meteen een melding doen.

De gemeente inventariseert na 30 april alle commentaren en zal daarna besluiten of verkeerslichten anders afgesteld moeten worden of dat de stoplichten overbodig zijn.

Aanleiding voor het oprichten van het meldpunt, is de voortdurende stroom klachten van weggebruikers over de verkeerslichten in Utrecht. Ze zijn verkeerd afgesteld, ze zijn overbodig of er is iets anders mis.

De Fietserbond, deels initiatiefnemer van dit meldpunt, vindt dat veel stoplichten beter afgesteld kunnen worden of anders uit moeten. Om hier zicht op te krijgen vragen ze verkeersdeelnemers het meldpunt te gebruiken om zo zicht te krijgen op de meest overbodige verkeerslichten in Utrecht.

Advertentie