Foto DUB

Nu al asfaltreparaties nodig aan trambaan

Body: 

De komende twee weekeinden moeten bewoners van De Uithof rekening houden met overlast als gevolg van werkzaamheden aan de nieuwe trambaan. Aanstaande zaterdag en zondag worden er reparatiewerkzaamheden aan de asfaltlaag uitgevoerd. Die zou al bij oplevering niet in orde zijn geweest.

Op internetsite DUIC zegt provinciewoordvoerder Ron van Dopperen dat er problemen zijn met het asfalt dat is aangebracht op plekken in De Uithof waar bussen over hetzelfde traject als de tram rijden. Die toplaag blijkt niet goed aan te sluiten.

Om die reden kondigde de provincie herstelwerkzaamheden aan. Die zullen zaterdag overdag plaatsvinden tussen de Padualaan en de Heidelberglaan, vanaf 7.00 uur ‘s ochtends. Bussen kunnen gewoon blijven rijden en er worden verkeersregelaars ingezet. ’s Nachts wordt het traject bij het ziekenhuis onder handen genomen.

De freeswerkzaamheden aan het asfalt kunnen gepaard gaan met geluidsoverlast, waarschuwt de provincie. De SSH heeft bewoners van Casa Confetti en De Bisschoppen inmiddels gewaarschuwd.

Op DUIC zegt woordvoerder Van Dopperen overigens dat het om tijdelijke noodoplossingen gaat. Op enig moment zal de gehele toplaag moeten worden vervangen. Wanneer dat gebeurt, kan hij nog niet zeggen.

Ook volgend weekeinde kunnen Uithofbewoners overigens overlast ervaren van werkzaamheden aan de trambaan. Dan gaat het om regulier onderhoud aan de sporen.

Facebook Twitter Whatsapp Mail