Obama versus Romney kijken in Utrecht

Zin om de Amerikaanse verkiezingsuitslagen te kijken in een zaal vol politieke junkies? DUB zet de opties op een rijtje.

Het grootste deel van Nederland zal vannacht gewoon gaan slapen. De politiek geïnteresseerden zullen de wekker wat vroeger zetten om de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen te zien, of wellicht nog sterker: ze gaan in pyjama een nachtje doorhalen voor de televisie.

En dan is er nóg een categorie fanaten, en die gaat vannacht naar een van de speciale VS verkiezingsevenementen. DUB zet op een rijtje wat er allemaal te doen is.

Domplein
De avond begint al vroeg: om 19.30 uur is er een politieke paneldiscussie in het Instituto Cervantes aan het Domplein, georganiseerd door de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB).

Sprekers zijn Amerikaniste Markha Valenta (Radboud Universiteit) en politicoloog Chris Aalberts (Erasmus Universiteit). Zij zullen zich onder meer verdiepen in de rol die religie in de Amerikaanse politiek speelt.

De Nieuwe Dikke Dries
Daarna verplaatsen de politieke junkies zich naar café De Nieuwe Dikke Dries, waar een Election Night wordt georganiseerd door wederom SIB, samen met het Erasmus Student Network (ESN) en VVD Utrecht.

Gedurende de avond wordt uiteraard televisie gekeken, maar bezoekers kunnen ook luisteren naar debatten en lezingen of meedoen aan een pubquiz. De avond duurt tot de laatste uitslagen binnen zijn.

Olympos
Zoek je een evenement iets dichter bij De Uithof? Ga dan vanaf 21.30 uur naar sportcentrum Olympos, waar studievereniging Utrechtse Studenten Amerikanistiek (USA) een verkiezingsnacht heeft georganiseerd. Op het programma staan een pubquiz en een heus verkiezingsdebat tussen universitaire docenten Jaap “Romney” Verheul en Damian “Obama” Vargas.

Tijdens de avond worden “real American snacks” geserveerd. Dresscode: “American Style! So dress up as your favourite President, Southern Belle or Elvis-imitation.” Klik hier voor meer informatie.

University College Utrecht
Op de campus van het University College Utrecht wordt ook de hele nacht gekeken naar de uitslagen. Vanaf 23.00 uur gaat de televisie aan in de eethal van het UCU. Ook niet-UCU'ers zijn welkom, zegt studievereniging USCA, maar die moeten dan wel betalen voor de hapjes die er geserveerd worden.

Vanaf middernacht druppelen de uitslagen binnen. De staat Indiana brengt als eerste het verkiezingsresultaat. Rond vijf uur ’s ochtends komen de uitslag van Californië en de andere staten aan de westkust. 

Update: Ook de geschiedenisstudenten van UHSK hebben een kijkavond. In hun stamkroeg De Stadsgenoot wordt tot in de late uurtjes naar de presidentsverkiezingen gekeken.

Advertentie