Opnieuw onrust in Tuindorp-West Complex na zelfmoord

De rode flat van het Tuindorp-West Complex Foto DUB

Voor studenten is het traumatische ervaring wanneer iemand zich vlak voor hun neus van het leven beroofd door van de flat te springen. In het AD/Utrechts Nieuwsblad van zaterdag vertelt Roos, TWC-bewoner en lid van het woonbestuur:  “Als je de traumahelikopter ziet vliegen en de politie komt om witte tenten op te zetten, dan weet je al hoe laat het is”, vertelt Roos in de krant. De impact is groot.  “Sommige bewoners hebben het zien gebeuren. Zoiets vergeet je nooit meer.” 

Het is niet de eerste keer dat dde bewoners van het Tuindorp-West Complex hiermee te maken krijgen. DUB schreef in 2015 een verhaal over hoe het lastig het is voor bewoners als ze te maken krijgen met mensen die door het springen van de flat zelfmoord plegen. In die tijd waren er in korte tijd twee mensen gesprongen, waaronder één oud-bewoner.

Toen werd al geklaagd over de gebrekkig intercom en de makkelijke manier waarop mensen de flats binnen kunnen komen. Volgens Roos zijn die problemen er nog altijd. Een ander probleem is dat iemand  onder het mom van een vriend bezoeken of pakjes bezorgen makkelijk kan binnenkomen.

De bewoners van het complex vragen nu opnieuw om extra maatregelen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. Ook de studentenhuisvester SSH geeft aan de problematiek te willen aanpakken en is bereid in gesprek te gaan met het woonbestuur. De vraag is alleen hoe. 

Een bewoner heeft  naar aanleiding van het incident de hulpdienst 113 gebeld en stelde voor posters op te hangen, de SSH zelf komt met de suggestie om informatiebrochures te verspreiden onder de bewoners. In DUB werd in 2015 de suggestie gedaan om iemand die zich vreemd gedraagt, aan te spreken. Ook dat kan helpen.

Na de heftige gebeurtenissen van vorige week heeft de SSH een mail naar alle bewoners gestuurd en daarin slachtofferhulp aangeboden. 

Heb je zelf vragen over zelfmoord of heb je hulp nodig bij het verwerken van een traumatische ervaring dan kun je chatten of bellen met 113 of gratis 0800-0113.

Advertentie